sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Kisaamista oppii vain kisaamalla: epikset loistava paikka aloittaa

Helatorstain jälkeen 19.5.2023 perjantaina klo 15.30 piskuinen talkooporukka laittoi hihat heilumaan ja rakensi kisanomaiset olosuhteet Itä-Helsingin Agilityhrrastajien suureen Hakkilan halliin. Luvassa oli rallitokon epäviralliset kisat, joissa tarjolla oli nakki-ALO- sekä ALO-luokka. Tuomarina suurella kisakentällä toimi Saara Sievänen (Sievän Koirapalvelut, www.sieva.fi).

Kuvassa Saara Sieväsen tuomaroima rata

Epäviraliset kilpailut toteutettiin virallisten kilpailujen puittein kehänauhoja sekä kisaliivejä myöden, hyviä palkintoja unohtamatta! Nämä olosuhteet eivät kuitenkaan hämänneet taitavia koirakoita, vaikka paikalla oli ensikertalaisiakin useampia.  Iloisia suorituksia nähtiin koko illan ajan ja rotukirjo oli laaja. 

Ensimmäisen radan rataantutustuminen.

Ilmeisesti pitkien vapaiden mahdollisuus karsi osallistujia, sillä ALO-luokassa starttasi peruutusten jälkeen vain viisi koirakkoa. Meno oli silti innokasta ja tuomari jakoit TP:t molemmissa luokissa hyvälle tarkalle tekemiselle. Luokkien voittajat saivat myös lahjakortin virallisiin kilpailuihin, joka toivottavasti kannustaa myös virallisiin kisohin starttaamaan. 

Kuvissa tunnelmia  kisapaikalta  

Yksi iloinen kisaaja odottamassa vuoroaanHihnan käytön tarkkuudesta tuomari muistutti kaikkia kisaajia. Harmillisia pistevähennyksiä aiheuttava virhe, kuten myös väärin lasketut askeleet.


Kuvassa nakki-ALO:n palkitut koirakot

Kuvassa ALO:n palkitut koirakot

Kaikki illan tulokset 

Kiitos tuomarille mielenkiintoisesta radasta ja selkeistä ohjeistuksista. Kiitos iloiset kisaajat ja  mainiot seurakaverit hauskasta illasta koiraharrastuksen parissa!

Hanna Vieltojärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti