perjantai 2. lokakuuta 2015

I-HAH valiot esittäytyvät: Agility- sekä Hyppyvalio Elvis

 


FI AVA, FI AVA-H, Elvis (Mizoy's King Jingjing) 

Rotu: kääpiöpinseri 

Syntymäaika: 11.08.2008 

Ohjaaja: Paula Ropponen

 

Elvis on ohjaajansa ensimmäinen agilitykoira. Elvis aloitti agilityn noin 1-vuotiaana ja kisaamisen 4-vuotiaana. Ensimmäisten agilitykilpailujen jälkeen palasimme muutamaksi kuukaudeksi takaisin treenikentälle. Kun kontakteja ja lähtöjä oli treenattu uusiksi, otimme kisaamiseen uuden yrityksen. Sen jälkeen nousimme 3-luokkaan neljässä kuukaudessa kesäkuussa 2012.

 

Agilityvalion arvoon vaadittavat tulokset Elvis sai kasaan marraskuussa 2013 ja hyppyvalion arvoon vaadittavat sertit helmikuussa 2014. Elvis on vannoutunut agilitaaja, eli ei harrasta muita lajeja. Elvis seuraa radalla erittäin tarkasti ohjausta, eikä enää nykyään sooloile, jos joitakin harvinaisia päähänpistoja ei lasketa. Eniten Elviksellä on agilityssa ollut haasteita malttamisen kanssa. Esimerkiksi paikallaan odottaminen lähdöissä ei vieläkään ole Elviksen bravuuri. On vaikeaa odottaa, jos vaan haluaisi juosta kovaa.

 

Elvis on myös sijoittunut arvokisoissa. Parhaimpia saavutuksiamme ovat minijoukkueen suomenmestaruus 2015, yksilöissä SM-kisoissa 5. sija 2014, European Openissa 8. sija 2014 ja maajoukkuekarsinnoissa 5. sija 2013.

 

Agilityuramme aikana meillä on ollut lukuisia kouluttajia, joista ensimmäisiä olivat I-HAHlaiset Henna Laaksonen ja Miia Kallio. Myöhemmin meitä ovat kouluttaneet muun muassa Niinu Linna, Jenna Caloander, Janne Karstunen, Lotta Vuorela ja Juha Orenius.


Kuva: Pieter Bezuijen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti