perjantai 2. lokakuuta 2015

I-HAH:n valiot esittäytyvät, ensimmäisinä toko-valio Flamma ja agility- sekä hyppyvalio Elvis


Kuva: Sanna Rautio 

FI TVA, FI MVA, RTK4 BH AD Jomgarden's Kaliber, Flamma
Rotu: Lk pyreneittenpaimenkoira
Synt. 12.4.2010
Ohjaaja: Claudia Ottka
Ensimmäinen tokokoirani oli TK2 RTK3 BH AD Tuikku. Tuikku on todella rauhallinen melkein-suomenlapinkoira joka pakostikin opetti minulle paljon koiran motivoinnista. Tuikku kisasi muutaman kerran voittajaluokassa kunnes Flamma tuli taloon ja vei tokokoiran paikan.

Flamman kanssa tokoilu aloitettiin pentuna ja heti oli selvää, että kyllä siitä jonain päivänä tokovalio tulee. Flamma aloitti kisaamisen tokossa 11kk iässä saaden ALO1-tuloksen. Flamma pääsi HSKPn nuorten koirien tokorinkiin vuonna 2012. Flamma nousi tokossa EVLn piirinmestaruuksien VOI-luokan voitolla 2-vuotiaana. EVLssä meillä on ollut kaikista luokista eniten haasteita. Flamma sai TVA-arvoon oikeuttavat ykköstuloksensa vuosina 2014 ja 2015 tokovalioituen 4v iässä.

Flamma kisasi myös agilityssä 3-luokassa ja kisaa rally-tokoa mestariluokassa. Flamman kanssa treenattiin myös pk-lajeja, kunnes sillä kävi ilmi nivelrikko lonkissa. Flamma on elämäni koira joka pyrkii koko ajan miellyttämään minua ja elää ja hengittää vain minua varten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kuva: Paula Ropponen

FI AVA, FI AVA-H, Mizoy's King Jingjing, Elvis
Rotu: kääpiöpinseri
Synt. 11.08.2008.
Ohjaaja: Paula Ropponen.
Elvis on ensimmäinen agilitykoirani. Elvis aloitti agilityn noin 1-vuotiaana ja kisaamisen 4-vuotiaana. Ensimmäisten agilitykilpailujen jälkeen palasimme muutamaksi kuukaudeksi takaisin treenikentälle. Kun kontakteja ja lähtöjä oli treenattu uusiksi, otimme kisaamiseen uuden yrityksen. Sen jälkeen nousimme 3-luokkaan neljässä kuukaudessa kesäkuussa 2012.

Agilityvalion arvoon vaadittavat tulokset Elvis sai kasaan marraskuussa 2013 ja hyppyvalion arvoon vaadittavat sertit helmikuussa 2014. Elvis on vannoutunut agilitaaja, eli ei harrasta muita lajeja. Elvis seuraa radalla erittäin tarkasti ohjausta, eikä enää nykyään sooloile, jos joitakin harvinaisia päähänpistoja ei lasketa. Eniten Elviksellä on agilityssa ollut haasteita malttamisen kanssa. Esimerkiksi paikallaan odottaminen lähdöissä ei vieläkään ole Elviksen bravuuri. On vaikeaa odottaa, jos vaan haluaisi juosta kovaa.

Elvis on myös sijoittunut arvokisoissa. Parhaimpia saavutuksiamme ovat minijoukkueen suomenmestaruus 2015, yksilöissä SM-kisoissa 5. sija 2014, European Openissa 8. sija 2014 ja maajoukkuekarsinnoissa 5. sija 2013.
Agilityuramme aikana meillä on ollut lukuisia kouluttajia, joista ensimmäisiä olivat I-HAHlaiset Henna Laaksonen ja Miia Kallio. Myöhemmin meitä ovat kouluttaneet muun muassa Niinu Linna, Jenna Caloander, Janne Karstunen, Lotta Vuorela ja Juha Orenius.
Kuva: Pieter Bezuijen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti