torstai 8. elokuuta 2019

I-HAH valiot esittäytyvät: Agility- sekä Hyppyvalio Rudy

FI AVA, FI AVA-H, FI MVA 
Chamaemorus Bon Morceau, Rudy
Rotu: Keskikokoinen villakoira
Synt. 20.10.2010
Ohjaaja: Jenni Laine
Kuva: Ida Alexandersson
Aloitin agilityn kääpiövillakoira Väinön kanssa Itä-Helsingin agilityharrastajissa vuonna 2009.  Väinö jäi kuitenkin ennenaikaiselle eläkkeelle 3-vuotiaana terveysongelmien vuoksi. Rudy tuli meille joulukuussa 2010 ja aloitimme agilityn seuran penturyhmässä 2011. Aluksi Rudy oli ohjauksissa hyvin kiinni minussa ja mietinkin, että mitähän tästä tulee kun yksi vain roikkuu hihassa. Treenit alkoivat kuitenkin sujumaan ja Rudysta kuoriutui mitä mainioin harrastuskaveri. Olemme käyneet muiden koulutusten ohessa koko ajan myös seuran omien kouluttajien vetämissä ryhmissä ja monet seuran kouluttajista ovatkin tulleet tutuiksi vuosien varrella. Kiitos teille kaikille vuosien varrella saaduista opeista!

Treenit sujuivat jo hyvin, mutta jännitin kuitenkin kisaamista niin paljon, että aloitimme kisaamisen Rudyn ollessa 3,5-vuotias keväällä 2014. Kipinä kisaamiseen syttyi saman tien ja jo samana syksynä nousimme kolmosiin, jossa alkoikin sitten valionarvoon oikeuttavien sertien metsästys. Ensimmäisen sertinsä Rudy sai kesällä 2015 voittaen hyppyradan Kouvolassa Arto Laitisen radalta. Kisoista saimme palkinnoksi muumimukin, joka vieläkin muistuttaa minua tästä ikimuistoisesta hetkestä. Rudysta tuli hyppyvalio huhtikuussa 2017. Ensimmäinen agilityserti napsahti helmikuussa 2016. Agilityradoilla meillä on ollut vuosien varrella haasteita kontaktiesteiden kanssa, kun Rudy on loikkinut komeasti kontaktien yli. Rudylla kun on ollut niin kiire jatkamaan rataa, että eihän siinä ehdi niitä kontakteja katsomaan! Agilityvalio Rudysta tuli sopivasti Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi joulukuussa 2017.
Kuva: Siiri Rantala 
Olemme osallistuneet Rudyn kanssa myös muun muassa agilityn SM-kilpailuihin 3 kertaa. Jo osallistuminen näihin kilpailuihin on ollut minulle unelmien täyttymys ja pääsy finaaliradoille kahdesti on kruunannut kisapäivän. Paras sijoituksemme on viime vuodelta 13/247. Olemme osallistuneet myös piirimestaruuskilpailuihin ja villakoirien rotumestaruuksiin vaihtelevin tuloksin, mutta syyskuussa 2018 Tampereella voitimme villakoiramestaruuden mediluokassa. Olen Rudylle hyvin kiitollinen yhteisistä vuosista ja kokemuksista, joita en olisi ilman sitä saanut kokea. Vuosien varrella olemme hioutuneet yhteen ja tänä päivänä saamme nauttia työn hedelmistä. Onneksi vielä hetken saamme harrastaa tätä meille niin rakasta lajia yhdessä ennen Rudyn ansaittua eläköitymistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti