torstai 15. lokakuuta 2015

I-HAH valiot esittäytyvät: Agilityvalio Eppu

Kuva: Irene Vinha

FI AVA, Super Play’s Viper, Eppu
Rotu: kääpiösnautseri
21.3.2002 - 29.5.2015
Ohjaaja: Jaija Hirviniemi

Eppu oli ensimmäinen koirani ja siten myös ensimmäinen agilitykoirani. Aloitimme harrastuksen Kelkkapuistossa Epun ollessa 1-vuotias. Onneksi silloin ei ollut hallittavuustestejä, koska emme olisi ikinä päässeet seuraamme. Eppu kun oli nuorena varsin vilkas ja irti päästessään lähti juoksemaan oman mielensä mukaan. Kisaamisen aloitimme Epun ollessa 2,5 vuotias ja ykkösen kisoja kiersimme 1,5 vuotta, koska hallittavuus ei ollut ihan kohdallaan ja lähdöt ja kontaktit olivat siten kompastuskivemme. Kakkosista kolmosiin nousimme parissa kuukaudessa.  Yhteistyö parani huimasti vuosien myötä ja Eppu oppi hyvin ymmärtämään minun ’ei niin loogista ohjaustani’. Itsepäinen Eppu oli loppuun asti. Jos sitä ei huvittanut jotain tehdä, sitä ei sitten tehty, mutta kun tehtiin, niin sitten tehtiin innolla. Eppu myös antoi radalla hyvin palautetta; jos ohjaukseni oli myöhässä, kuului kerran määrätietoinen ”Hau!”.

30.3.2008 saimme 3-luokassa ensimmäisen SERTiin oikeuttavan voittonollamme ja viimeinen agilityvalioon oikeuttava SERT tuli 12.9.2009. Edustimme I-HAH:ia  useasti piirimestaruus- ja SM-kisoissa sekä yksilökisoissa että joukkuekisoissa. Pari kertaa meillä oli oikeus osallistua MM-karsintoihin. Paras sijoituksemme yksilö SM-kisassa on 29. Pari kertaa piirimestaruusjoukkuekisassa saimme hopeaa.

Meitä koulutti lähinnä I-HAH:n omat kouluttajat. Ensimmäisinä vuosina Miia Eloranta, May Felixon, Heidi Attola, Tiina Kaskinen ja Eeva Eklund. Päivikki Turulan ja Nipan kanssa treenasimme paljon yhdessä. Eppu oli nopea ja minä hidas oppimaan, joten täytyy kiittää meitä kouluttaneita kärsivällisyydestä :)

Eppu harrasti agilityn lisäksi koiraetsintää ja karavaanarielämää. Lomilla patikoimme paljon ja Eppu kiersi kanssamme lomilla sekä kotimaata että 12 muuta Euroopan maata. Agilityn lopetimme Epun ollessa 8,5 vuotta sydämen läppävian vuoksi. Agilityn harrastaminen suuren persoonan ja elämäni koiran kanssa oli todella mahtavaa ja antoi ikimuistoisia hetkiä.

Kuva: Irene Vinha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti