lauantai 13. toukokuuta 2023

Agilityn ja hoopersin supersennupäivä Ojangossa


SAGIn (Suomen Agilityliitto ry) tukemaa supersennujen  treenipäivää vietettiin Ojangon Koiraurheilukeskuksen ulkokentillä lauantaina 13.5.2023.  Päivä oli BATin (Border Agility Team ry), HSKHn (Hakunilan Seudun koiraharrastajat ry) ja I-HAHin (Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry) yhteistoimintaa yli 60-vuotiaille agilityn ja hoopersin harrastajille. 

Agilitytreenit pidettiin BATin nurmikentällä ja kouluttajana oli Taija Mäkelä Tmi Kuvaxa.  Yhdeksän pikkukoiraa oli päässyt viettämään harrastuspäivää ohjaajansa kanssa ja medi-, pikkumaksi- ja maksi-koiria oli 12. Koiria ja ohjaajia oli aivan alkeistasolta SM-tason huipulla kisaaviin asti ja kaikki saivat hyviä vihjeitä treenaamiseensa.


Päivän järjestäjillä oli riittänyt kiirettä viime hetkiin asti osallistujalistan muutosten yms. kanssa ja puuhaa riitti vielä harrastuspäivänkin aikana kahvien keittämisessä, lounassalaatin esillepanossa,  suoritusjärjestysten ehdottamisessa jne. Omaa suoritusvuoroaan ovat odottamassa järjestäjistä Jaija Hirviniemi I-HAH ja Kirsi Lindroos BAT sekä kisaajista Päivikki Turula.

Hoopers-kouluttajana oli Sanna Hovila Mindsparkletraining ja treeneihin osallistui 20 koirakkoa.   Nämä koulutukset pidettiin BATin hiekkakentällä.  Osa koirakoista oli tutustumassa lajiin ensimmäistä kertaa tai olivat vielä aloittelijoita ja osalla oli jo jonkin verran treenejä takana, mutta hallissa ja tekonurmella.  Saattoikin olla pieni yllätys, että koirat käyttäytyivät ulkona auringonpaisteessa vieraalla hiekkakentällä  hieman eri tavalla kuin tutussa kotihallissa.  Eikä naapurikentällä agilityä harrastavien lajitovereiden äänien kuuntelu helpottanut keskittymistä omiin suorituksiin. Saattoihan sitä ohjaajiakin jännittää ensimmäiset treenit vieraassa paikassa, vieraan kouluttajan ja vieraiden treenikavereiden kanssa.  Hauskaa oli kaikesta huolimatta ja hyviä vihjeitä saatiin tämänkin lajin harrastamiseen. 

Hoopersissa rataan tutustuminen on yhtä tärkeää kuin agilityssä ja siellä on suorituksen alkaessa pieni etu agilityyn nähden.  Ohjaaja saa näyttää koiralle kolme ensimmäistä estettä vaikka siirtyykin sen jälkeen ohjausalueelle, jossa kisatilanteessa olisi tarkoitus pysyä. Nähtiin tänään aivan oikeaakin hoopersia kouluttajan suunnittelemalla radalla, kun kokenut ohjaja antoi ajoissa koiralleen vihjeet liikkumiseen. Ohjausalue oli näissä treeneissä merkitty matalilla turkooseilla kartioilla. Treeneissä toki helpotetaan ohjaamista eikä ohjausalueella pysyminen ole kovin tarkkaa.


Kiitokset SAGIlle taloudellisesta tuesta, järjestäjäporukalle supersennupäivän organisoinnista ja supersennuille mukavasta seurasta. 

Eila Kuronen I-HAH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti