lauantai 10. syyskuuta 2022

Agilityn SM-kisat 2022 Rovaniemellä

Rovaniemen Susivoudin kentän piti olla agilityn SM-kisojen näyttämönä jo elokuussa 2020, mutta koronan takia kisat joudittiin peruuttamaan. Nyt agilitykansa kokoontui Rovaniemelle sankemmin joukoin kuin etukäteen arveltiinkaan.  Agilityn SM-kilpailut Facebook-seinällä kerrottiin ennen kisoja, että viikonlopun aikana tulee olemaan yli 2400 starttia.  Perjantain etkoille oli saatu  942 ilmoittautumista, lauantain yksilö SM-kisoihin oli ilmoittaunut  490 koirakkoa ja sunnuntain joukkue kisoihin 161 joukkuetta.  I-HAHin jäsenistä oli yksilökisoihin ilmoittautunut 25 koirakkoa ja joukkueisiin 26.

Kuva: Ville Saukkoriipi - kisajärjestäjän FB-sivu

Kilpailupaikka oli levittäytynyt laajalle alueelle. Toimistolla, ilmoittautumispisteellä, myyntipaikoilla ja päiväteltoilla oli väljät tilat.

Perjantaina 26.8.
oli tarjolla etko-kisat, joissa kahdella 0-tuloksella olisivat sellaisetkin kisaajat saaneet osallistumisoikeuden SM-kisaan, joilta tarvittavia tuloksia puuttui.  Rovaniemelle matkanneilla I-HAHin jäsenillä oli tarvittavat tulokset kasassa, mutta olihan se hyvä osallistua perjantain kisoihin ja tutustua kisakentän pohjaan. Etko-kisoissa tehtiinkin hienoja 0-tuloksia, jotka ansaisevat tulla mainituiksi.

Borcol Guess ja Heini Lindholm sij. 6.

Lauantaina 27.8. olivat vuorossa SM-kilpailujen yksilökisat ja Joulupukki kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.  Elettiin monella tavalla jännittäviä hetkiä. Kalle Jääskeläisen ohjaama parson Sani oli ilmoitettu uudelleenmittaukseen ja se mitattiin nyt miniksi entisen medin sijaan.  Mahdollisesti muuttuvan säkäluokan piti tulla voimaan vasta SM-kisojen jälkeen eli pari olisi osallistunut Rovaniemellä medien yksilökisaan ja ollut I-HAHin medijoukkueessa. Kisaaminen piti kuitenkin aloittaa mineissä heti mittauksen jälkeen.

Lisäjännitystä katsojille toi sekin, että lauantaina maksien ja pikkumaksien yksilö SM-kisat olivat Veikkauksen voittajavetokohteita.  Nimeltä oli mainittu I-HAHin Nude/Salmi sekä Punkstar/Ristikartano makseissa ja pikkumakseissa Guess/Lindholm sekä Tempo/Raulio. Sunnuntaina oli voittajavetokohteena minien ja medien joukkuekilpailu ja siellä oli molemmissa nimettynä veikkauskohteena myös Itä-Helsingin Agilityharrastajat.

Minien yksilökisaan osallistui kaikkiaan seitsemän I-HAHin jäsentä koirineen, joista neljä sijoittui karsintaratana toimineella hyppyradalla 40 parhaan joukkoon ja saivat osallistumisoikeuden finaaliradalle.  Tämä oli hieno saavutus kisassa, johon oli ilmoittautunut 126 koirakkoa.  Numero nimien edessä kertoo sijoituksen karsintaradalla.

2.   shelam Sonic ja Hanna Lakianperä (edustivat vielä kisoissa Agility ry:tä)
14. mittel Aika ja Heini Lindholm
18. käävil Sylvi ja Johanna Kauppinen
39. kääsna Minco ja Marjaana Hirviniemi

Karsintaradan kakkosena shelam Sonic ja Hanna Lakianperä

Loputkin kolme koirakkoa saivat tuloksen ja sijoittumisnumeron, joka ei ole itsestäänselvyys tämän tason kisoissa.
55. käävil Kari ja Titta Lähdesmäki
62. parson Aurus ja Paula Kuikka
67. parson Sani ja Kalle Jääskeläinen

Finaaliradan jälkeen  Johannan ja Sylvin sijoitus oli kokonaiskisassa hienosti 7:s , Heinin ja Aikan 27:s ja Marjaanan (Jaijan) ja Mincon 33:s.

SM-7 2022 käävil Sylvi ja Joulupukki

Medien yksilökisaan oli ilmoittautunut 142 koirakkoa, joista kahdeksan edusti I-HAHia.  Tästäkin kisasta pääsi 40 parasta finaaliin. I-HAHin edustajien sijoitukset karsintaradan jälkeen:
2.   kromfo Nopsa ja Heli Kuronen
30.  cocspa Odile ja Anna Pekkala

Karsintaradan kakkosena kromfo Nopsa ja Heli Kuronen

Vielä kolme medikoirakkoa sai karsintaradalta tuloksen ja sijoittumisnumeron vaikka eivät mahtuneetkaan mukaan finaaliradalle.
48. espves Arpa ja Maija Mäkelä
85. shelam Taisto ja Paula Ropponen
93. espves Mimi ja Anu Sarapaltio
 -    espves Papu ja Emilia Kainulainen
 -    cocspa Malva ja Tea Huotari
 -    kromfo Nixi ja Päivikki Turula

Finaaliradalla vain Anna ja Odile saivat tuloksen ja heidän lopullinen sijoituksensa oli 18.

Pikkumaksien
yksilökisaan oli saatu 87 ilmoittautumista.  Karsintaradalle osallistui viisi I-HAHin koirakkoa, joista kaksi sijoittui 40 parhaan joukkoon ja jatkoivat finaaliradalle.
32. borcol Tempo ja Mari Raulio
39. pon Räyhis ja Wilma Puroila
 -   auskel Tekno ja Sanna Ristikartano
 -   auskel Popstar ja Sanna Ristikartano
 -   borcol Guess ja Heini Lindholm

Finaaliradan jälkeen lopulliset sijoitukset olivat:   Mari ja Tempo 26. ; Wilma ja Räyhis 27.

Maksien
yksilökisassa oli 90 ilmoittautunutta, joista viisi edusti I-HAHia. Kolme sijoitusnumeron saanutta koirakkoa jatkoivat finaaliradalle, mutta jäivät siellä tällä kerralla ilman tulosta.

14. pitcol Santtu ja Silja Larmu
21. belpag Nude ja Asko Salmi
36. pitcol Jekku ja Päivi Suomi
 -    auspai Jippi ja Noora Mäkelä-Salmi
 -    auskel Punkstar ja Sanna Ristikartano

Sunnuntaina 28.8. olivat vuorossa joukkuekisat.  I-HAHilla oli paikalla neljän kokoluokan joukkueet, vain pikkuminit puuttuivat ja I-HAHin jäseniä oli myös muissa kuin oman seuran joukkueissa.

Maksijoukkue oli karsintaradalla 10 parhaan joukossa ja pääsi finaaliin, jossa lopullinen sijoitus oli 5.  Joukkueeseen kuuluivat:
auspai Jippi ja Noora Mäkelä-Salmi

pitcol Jekku ja Päivi Suomi
auskel Punkstar ja Sanna Ristikartano
belpag Nude ja Asko Salmi
pitcol Santtu ja Silja Larmu (varalla)

Sanna, Noora, Päivi ja Asko

Pikkumaksien joukkue pääsi myös finaaliradalle ja sai saman sijoituksen 5. kuin isommatkin maksit.