keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Agilityn maajoukkuekarsinnat 2022

Agilityn maajoukkuekarsinnat kisattiin kahden vuoden tauon jälkeen Tampereen koiraurheilukeskuksen hallissa Luhtaantien varrella 27. - 29.5.2022. Maailmanmestaruuskisoja ei ole järjestetty vuoden 2019 jälkeen, mutta syyskuussa 2022 ne järjestetään Itävallassa

Keväiset lenkkimaastot Tampereen hallin ympärillä olivat varsin kelvolliset.


Kisat olivat ensimmäistä kertaa kolmepäiväiset kaikille kisaajille eli sekä perjantaina että lauantaina kisattiin sekä hyppy- että agilityradoilla ja sunnuntana oli finaaliratana agilityrata.  

Maajoukkuekarsintoihin sai osallistua kilpailuohjeessa  mainittujen kriteerien mukaisesti 65 mini-, 75 medi- ja 85 maksikoirakkoa. Jostakin syystä kisaajamäärät eivät täyttyneet.  Kilpailuohjeessa kerrottu karsintaformaattikin oli muuttunut edellisistä vuosista eli pisteitä kerättiin sekä European Open karsintakisoista että näistä MJ-karsinnoista niin että pisteisiin huomoitiin kolmen parhaan agilityradan ja kahden hyppyradan pisteet.   Kisojen varsinaisina tuomareina toimivat Támas Tráj Unkarista ja Reetta Pirttikoski Suomesta. 

Näihin kisoihin saattoi saada osallistumisoikeuden aikaisemmin kisattujen EO-karsintakilpailujen menestyksen tai SAGIn rankingin mukaan.  

13:lla I-HAHin jäsenellä olisi ollut oikeus osallistua kisaan:

mittel Aika & Heini Lindholm
käävil Sylvi & Johanna Kauppinen
käävil Kari & Titta Lähdesmäki
kääsna Minco & Marjaana Hirviniemi
espves Papu &  Emilia Kainulainen
kromfo Nopsa & Heli Kuronen
shelam Taisto & Paula Ropponen
cocspa Malva & Tea Huotari
kromfo Nixi & Päivikki Turula
borcol Ralf & Alexandra Lappalainen
auskel Punkstar & Sanna Ristikartano
pitcol Seela & Silja Larmu
auskel Popstar & Sanna Ristikartano 
 
mutta vain kuusi koirakkoamme oli lähettänyt ilmoittautumisen:
 
minit
mittel Aika & Heini Lindholm
 
medit
espves Papu & Emilia Kainulainen
kromfo Nopsa & Heli Kuronen
cocspa Malva & Tea Huotari
kromfo Nixi & Päivikki Turula
 
maksit
pitcol Seela & Silja Larmu.
 
Olikohan yksi syy kotiin jäämiseen se, että Tampereelta oli vaikeaa löytää kohtuuhintaista majoitusta, koska siellä pelattiin samana viikonloppuna jääkiekon maailmanmestaruudesta.  Kisapaikan kahvion valkokankaalla ei näissä kisoissa näkynyt meneillään olevat agilitykisaradat vaan TV:ssä näytetyt jääkiekkokisat.
 

Parhaiten I-HAHin edustajista menestyivät  Heini Lindholm ja mittel Aika.  He saivat osallistumisoikeuden elokuussa Ruotsissa kisattavaan Pohjoismaiden mestaruuskisojen yksilökisaan.  ONNITTELUT!


Agilityn Maajoukkuekarsinnat 2022 Facebook-tapahtumassa on kuvia ja linkkejä ja lopulliset tulokset löytyvät Agilitytulospalvelusta

EK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti