tiistai 8. kesäkuuta 2021

I-HAH toukokisat 22.-23.5.2021


Itä-Helsingin agilityharrastajien vuoden 2021 ensimmäiset agilitykisat pidettiin Korona-rajoitusten aikana Kivikossa ulkokisoina.  Olimme kisoja varten ottaneet yhteyttä tartuntatautilääkäriin, jolta saimme luvan kisojen pitämiseen tietyin ehdoin. Ajattelin,  että kisaajia ei tule kyseiselle viikonlopulle paljoa, koska samana viikonloppuna oli Vantaalla myös samojen luokkien kisat. Olimme I-HAHissa yllättyneitä, kun starttien määrä oli molempina päivinä yli 200. 

Paikan päällä ei muodostunut jonoa ilmoittautumispisteeseen, koska käytössä oli sähköinen ilmoittautuminen. Olimme etukäteen ilmoittaneet kisaajille, että kaikki kisakirjat kerätään talteen ja poimimme toimistoon vain ne kirjat, joihin on tarpeen merkata puhtaat tulokset.  Tämä helpotti toimistoa, kun ei tarvinnut kuuluttaa kisakirjojen perään vaan tarvittavat kirjat löytyivät nopeasti. Numeroliivit olivat myös käytössä. Tämä helpotti kisaajia, tuomaria, sisäänheittäjää ja tuomarisihteereitä. 

Kisaajat ja työntekijät noudattivat todella hyvin suositeltua maskien käyttöä. Ilmapiiri kisoissa oli rauhallinen, kun paikalla ei ollut samanaikaisesti kovin paljoa väkeä. Kisaajien autot sai jättää tälläkin kerralla kenttämme viereiselle koripallokentälle.

Tuomareina kisoissa olivat Yliseltä Anne Huittinen ja Tyrnävältä Jari Helin. Lauantai oli kolmosten päivä, jonka Anne aloitti. Annen radat olivat niin meneviä, että leijeröinnistä ja koirien itsenäisestä työskentelystä oli hyötyä radan etenemisessä varsinkin kepeille.  Joiltakin radoilta ei tullut yhtään puhdasta tulosta. Monella koiralla ja kisaajalla oli puhdas rata viime metreille saakka, mutta sitten tuli yllätys radalla ja nollaa ei tullutkaan. Jarin radat olivat myös meneviä ja 0-tuloksiakin tuli. Jarilla oli taas erilaiset syötit radoilla. Tuomareilla oli hyviä ratoja ja hyviä ratasuorituksia nähtiinkin lukuisia. Linkin takaa löytyvät lauantai 3-luokkien päivän tulokset.

Kisaajat kävivät itse hakemassa palkinnot palkintokorokkeelta, johon oli laitettu koiran numerolla ja nimellä varustetut Best Friend kassit.  Sunnuntaina Jari aloitti kisat 1-luokilla. Kisaajat tekivät hyviä ratoja. Moni koira sai oikeuden luokanvaihtoon ja koirakot tulivat iltapäivällä kisaamaan 2-luokaan loput startit. Annella oli 2-luokan radat. Radat olivat niin nopeita, että saimme aikataulua kiinni tunnin verran. Kiitokset kisaajille, että olitte ajoissa paikalla. Sunnuntain 1- ja 2-luokkien tulokset.

Ensimmäistä kertaa huomasin, kuinka suuri merkitys on kisatoimistolla. Toimistossa oli sunnuntaina ensikertalaisia ja heillä oli paljon uusia asioita opittavanaan päivän aikana. Agilitytulospalvelu-ohjelma (Tolleri.net) ei suostunut yhteistyöhön. Onneksi saimme neuvoja tähänkin asiaan ja puuttuvat tiedot saatiin lisättyä. Nyt ymmärrän, että kisojen sydän on toimisto. Kuinka paljon työntekijät tekevätkään,  että kaikki saadaan onnistumaan ja kaikilla on hyvä mieli. Nämä piilossa toimistoteltassa olevat työntekijät jäävät radalla näkyvien työntekijöiden varjoon. Nyt annan heille ja heidän ponnisteluilleen 10 pistettä, kun enempää ei ole annettavissa. Todella hyvin tsemppasitte toisianne, kun kieli keskellä suuta saitte vietyä tulokset koneelle. Ilman teidän ponnistelujanne emme olisi saaneet niin hyvin sunnuntaita vedettyä läpi. Samoin suuri kiitos kisaajille,  kun maltoitte odottaa oikeita tuloksia toimistosta.


Ilma helli meitä ja sadetta ei tullut onneksemme koko viikonlopun aikana.  Ainoa huono puoli jäi kisoista kaivelemaan ja selvittämättä. Yhden koiran kisakirja hävisi ilmolaatikosta. Sitä ei löytynyt kuulutusten, sähköpostin eikä Facebookinkaan avulla. Tästä olen hyvin pahoillani.

Kiitos kaikille kisaajille ja työntekijöille kisaviikonlopun hyvästä ilmapiiristä ja hyvistä radoista. Isoin kiitos tuomareille, kun tulitte kisoihimme tuomareiksi.


Sposoreille kiitos tuomarilahjoista Apukauppa, Dermosill, Finnbort, Suomen Sairaalatukku ja Best Friend kisapalkinnoista kiitokset Robur, Verman ja Best Friend.

Jaana Leppänummi VKT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti