torstai 24. kesäkuuta 2021

Agilityn JSP SM-kisoista 2021 kultaa ja hopeaa

Junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kisat kuuluvat Suomen Agilityliiton arvokisoihin. Senioriohjaajien 60+ sarjassa  voittivat mediluokassa kultaa kromfo Nixi ja Päivikki Turula (kuvassa oikealla) ja miniluokassa hopeaa kääsna Minco ja Marjaana (Jaija) Hirviniemi.  Onnittelut mitalisteille!

Vuoden 2021 kisat järjesti Hukka-Putki Kuopiossa 19. - 20.6. ja Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n edustajia oli paikalla kaikkiaan 11 koirakkoa.

50 - 59 vuotiaitten ohjaajien sarjaan osallistui kahdeksan koirakkoamme.  Pikkumineissä käävil Kerttu ja Pirjo Haglund jäivät ilman tulosta, mutta mineissä kaikki osallistujat saivat kahdelta radalta tuloksen ja yhteistulokset antoivat seuraavat sijoitukset: mittel Luna ja Aija Lampinen-Helle sijoitus 9., tarupi Myrran ja Hannele Pekurinen, sijoitus 12.,  käävil Sylvi ja Johanna Kauppinen sijoitus 15. ja mittel Nala ja Aila Lampinen-Helle sijoitus 23. Mediluokassa tarupi Muisku ja ja Hannele Pekurinen saivat sijoituksen 14., mutta pikkumaksi luokassa espves Rilla ja Leena Kerkelä jäivät ilman yhteistulosta vaikka A-radalla saivat tuloksen 5. Maksi-luokassa appenz Nekku ja Pirjo-Leena Kyrönaho saivat 0-tulokset kummaltakin radalta ja kokonaiskisassa hienon sijoituksen 4. kaikkiaan 61:en tämän luokan kisaajan joukossa.

60+ ohjaajien sarjaan osallistui kolme I-HAHin edustajaa, yksi mini- ja kaksi mediluokkaan.  Kokonaiskisojen iloisten mitalistien lisäksi mediluokkaan osallistuivat kromfo Nopsa ja Eila Kuronen, jotka jäivät A-kisassa eli hyppyradalla ilman tulosta, mutta sijoittuivat kolmanneksi  B-kisassa agilityradalla 0-tuloksella ja saivat noutaa palkintopussin omatoimisesti palkintopallilta.

Kisapaikkana oli Koiramekka Siikarannan teollisuus- varasto- yms. alueella.  Halli on Suomen suurin koiraharrastushalli, jossa on seitsemän treenikenttää ja tilaa kaikkiaan 3900 m2.  Hallin kahvio, oleskelu- ja wc-tilat oli kalustettu ja koristeltu hauskasti.  Halliin oli näitä kisoja varten rajattu kaksi kilpailukenttää ja tilaa olisi ollut yleisölle, mutta koronatilanteesta johtuen hallissa oli kisarataa suorittavien ja työntekijöiden lisäksi muuta väkeä melko vähäisesti.  Hallin ulkopuolella oli onneksi tilaa tervehtiä eri puolilta maata tulleita agilitytuttuja.

Saimme blogiin myös kommentit mitalisteilta:

Päivikkki Turula ja kromfo Nixi

Lähdettiin kisamatkalle kohti Kuopiota jo hyvissä ajoin perjantaina. Majoittumisen jälkeen kävimme tutustumassa kisapaikkaan.  Se näytti hyvältä ja ja kisafiiliskin nousi heti sinne päästyämme.

Sennu 60+ startit olivat lauantai-iltana myöhään ja itseä hieman mietitytti, että miten Nixin kanssa jaksetaan juosta radat.  Lähdettiin kuitenkin hyppyradalle hyvällä fiiliksellä. Radalla hieman sydämentykytyksiä aiheutti Nixin epävarmuus kepeillä. Nixi pujotteli hyvin epävarmasti ja hitaasti. Luulin, että se lopettaa pujottelun kesken, mutta onneksi näin ei käynyt ja  onnistuttiin tekemään ratavirheetön suoritus, sijoituksen ollessa kolmas.

Agilityradalle päästiin vasta jokus kymmenen jälkeen illalla ja radalle lähdettiin toiseksi viimeisenä koirakkona. Agilityradan kolmas este aiheutti itselle hieman epävarmuutta. Pelkäsin, että saatan työntää Nixin väärälle esteelle tai vaihtoehtoisesti Nixi suorittaa esteen väärästä suunnasta. Onneksi pelko oli turha ja rata meni täysin suunnitelmien mukaisesti ja tuloksena radan voitto ja yhteistulosten perusteella voitettiin medien seniori 60+ SM-mestaruus.

Kisoista jäi mahtava fiilis. Kisajärjestelyt toimivat hienosti ja matka-ja kisakaveri jaksoi kannustaa koko kisan ajan. Nämä kisat tulen kyllä muistamaan!

Päivikki Turula

Marjaana (Jaija) Hirviniemi ja kääsna Minco

Tunnelma kisoissa oli todella mukava ja oli kiva jutella myös niiden kanssa, joita harvemmin näkee etelän kisoissa. Perjantain etko-kisojen haastavat keppikulmat antoivat lisäjännitystä lauantain kisoihin.

Hyppyradan yksi kohta toi meille hieman haasteita, mutta selvitimme sen ja tuloksena 0 ja 4. sija.

Agiradalle lähdimme kaikki tai ei mitään asentella tai Mincohan lähtee aina tuolla asenteella. Rata meni nappiin ja maaliin tullessa riemulla ei ollut rajoja. Olimme Mincon kanssa toisia sekä agiradalla että lopullisissa yhteistuloksissa.

Tunne SM-hopeasta oli sanoin kuvaamaton. Mincon ja erityisesti kääpiösnautserin kanssa palkintopallille kipuaminen on vaan niin hienoa 🙂