sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

I-HAH hoopers epikset 16.3.2024

I-HAH:in ensimmäiset epäviralliset hoopers-kilpailut järjestettiin lauantaina 16.3.2024 Hakkilan halleilla. Hoopers on yksi agilityn alalajeista ja sen verran uusi laji, että Suomessa kaikki hoopers-kisat ovat vielä epävirallisia. Sagi valmistelee virallisten kilpailujen aloitusta vuodelle 2025. Myös hoopers on vauhdikas ratalaji, mutta esteet ovat agilitystä poiketen vain läpijuostavia tai kierrettäviä eikä radalla ole hyppyjä, kontakteja tai tiukkoja käännöksiä. Hoopers soveltuukin lähes kaikille koirakoille, myös niille koirille, joille agility on fyysisesti liian rankkaa tai ohjaajille, joille ei sovi radalla juokseminen, sillä hoopesissa ohjaaja pysyy määritellyllä ohjausalueella "kauko-ohjaamassa" koiraa. Lajissa korostuu koiran itsenäisyys, suullisten ohjeiden kuuntelukyky ja tietysti koirakon välinen hyvä luottamus ja yhteistyö.

 





Epiksissä juostiin n. 60 hoopers starttia kahdella eri radalla, mölliradalla ja 1-luokan tasoisella kisaradalla. Hoopersin lisäksi episteltiin vielä n. 35 starttia 1-luokan tasoisella agilityn hyppyradalta. Radat oli suunnitellut ja tuomarina toimi oman seuramme ylituomari Miia Kallio, jolle nämä olivat myös ensimmäiset hoopers tuomaroinnit.

 

 

Useimmat koirakot osallistuivat hoopersissa sekä mölli- että 1-luokan radalle. Jo mölliradalla nähtiin erittäin sujuvaa tekemistä ja kaikilla koirakoilla oli mahtava tsemppi päällä. 1-luokan radalla korostui selvästi koiran itsenäisyys ja eteenpäin suuntautuneisuus. Oli hienoa nähdä monta täysin nappiin mennyttä nollasuoritusta, joissa koira todellakin tiesi, mitä sen piti tehdä ja juoksi radan alusta loppuun ilman pienintäkään harha-askelta.

 

I-HAH:illa on tällä talvikaudella pyörinyt kuusi eri hoopers-treeniryhmää ja suuri osa seuran hooppaajista olikin tullut testaamaan osaamistaan epiksissä. Päivän aikana I-HAH:ilaisista sijoituksia keräsivät esimerkiksi brasilianterrieri Kaneli ja Päivi Puurunen, sheltti Siiri ja Oona Paltola, käppänä Fanny ja Carola Tikkanen sekä bortsu Miisa ja Iina Blomqvist.

 

Kisapaikalla oli koko päivän leppoisa ja kaikkia kannustava tunnelma. Kisat saivatkin jälleen kiitosta hyvistä järjestelyistä ja palautteen mukaan kisaajilla oli ollut rento fiilis ja radoista oli tykätty.

 

I-HAH:in epistiimillä on tavoite järjestää vuoden aikana noin neljät epäviralliset kilpailut erilaisilla teemoilla, seuraavat agility-epikset juostaan näillä näkymin kesäkuussa Kivikon ulkokentällä.

 

 







TULOKSET

HOOPERS MÖLLIRATA, pienet (alle 43 cm)

1 Oona Paltola & Siiri (shelam)

2 Risto Mallat & Ampiainen (kkvillakoira)

3 Carola Tikkanen&Fanny (Kääsnäps)

 

HOOPERS MÖLLIRATA, avoin

1 Päivi Kokko Disco Bordercollie

2 Maija Rýd Härnä Auspai

3 Iina Blomqvist Miisa Borcol

 

HOOPERS 1-lK:n RATA, pienet (alle 43 cm)

1 Päivi Puurunen Kaneli Brater

2 Risto Mallat Ampiainen kkvillakoira

3 Ragni Christiansson-Sarasto Kaiku Borderterrieri

 

HOOPERS 1-lK:n RATA, avoin

1 Päivi Kokko Disco Bordercollie

2 Karita Koskelainen Gritte Mudi

3 Iina Blomqvist Miisa Borcol

 


 

AGI 1-lK:n HYPÄRI 20 cm

1 Emma Hirvonen Vilja Keskikokoinen villakoira

2 Henna Laaksonen Raido kääpin

3 Riikka Turunen Totti käävil

 

AGI 1-lK:n HYPÄRI 30 cm

1 Oona Paltola Pörri Shelam

2  Annukka Korpijaakko Ruuti Parson

3 Suvi Keisu Ava lagrom

 

AGI 1-lK:n HYPÄRI 40 cm

Jessika Karvinen Ketki Suomenlapinkoira

 

AGI 1-lK:n HYPÄRI 50 cm

Wilhelmiina Laine Frappé Auspai 5

 

Kiitokset palkintosponsoreille Apteekki  ja   Verman


 

 

Teksti: Katri K. / I-HAH Epistiimi

Kuvat: Katri K. ja Sonja P. 


I-HAH livestream Hoopers Epikset 16.3.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti