maanantai 20. marraskuuta 2023

Itä-Helsingin Agilityharrastajien Marraskisat 18.-19.11.2023


Marraskisojen ensimmäinen kisapäivä alkoi aamulla aikaisin kylmässä säässä jo ennen kello kahdeksaa, kisoihin liittyvillä järjestelyillä. Radat ja tarvittavat toiminnot saatiin kasaan nopeasti tutuilla rutiineilla ja jännitys alkoi olla käsin kosketeltavissa. Myös Berra järjesteli omaa myyntikojuaan valmiiksi asiakkaitaan varten. Myynnissä oli molempina päivinä upeita tuotteita koirien vauhdikkaaseen menoon. Myös palkintopiste odotti onnekkaita kisaajia. Upeat ruokapalkinnot tulivat pääsponsoriltamme Roburilta ja Apteekki-tuotemerkiltä. Ennen aloitusta moni talkoolainen pohti, onko kaikki nyt varmasti koirakkoja varten valmista. Vastaus taisi olla yksimielinen, kyllä! Kilpailijat olivat tervetulleita kisaamaan I-HAHin perinteikkääseen Marraskisaan. Lauantaina kisoissa oli 178 lähtöä ja sunnuntaina hurjat 323 lähtöä.

Berran myyntipisteen järjestelyä varhain aamulla

Palkinnot tulivat pääsponsorilta Roburilta ja Apteekki -tuotesarjalta

Kuten tiedämme, kilpailupaikalle ilmoittautumiseen, on saavuttava puoli tuntia ennen lähtölistassa ilmoitettua rataan tutustumisen aikaa. Kilpailupaikalle ilmoittautuikin innokasta agility-kansaa ja välillä jono pääsi ilmoittautumispisteellä jopa hieman venymään. Otimme vastaan lahjakortteja, mobilepay maksuja ja kilpailukirjoja. Kaikesta jännityksestä huolimatta jokainen sai numeronsa ja jokainen paikalle saapunut saatiin heitettyä sisään. Ilmoittautumisessa jaoimme kilpailunumerot, kilpailuliivit ja paljon tsemppiä tulevaan kisaan. Tämän lisäksi ilmoittautumispisteeltä löytyi vastauksia mitä erilaisempiin kysymyksiin kuten mistä löytyy tarpeelliset kakkapussit, mitkä ovat tulokset sekä missä on Vilja? Tulemalla paikanpäälle ensi vuonna, saat vastauksen näihin sekä moniin muihinkin kysymyksiin!

Ilmoittautumispiste, josta löytyy vastaus lähes kaikkiin kysymyksiin

Kun rataan tutustuminen alkoi lähestymään, alkoi tuomarinpuhuttelu. Siinä tuomari esitteli itsensä, kertoi radan pituuden, ihanneajan ja antoi tarvittaessa lisäohjeita. Myös tuomari vastasi tarvittaessa esiin nousseisiin kysymyksiin. Uusien kisaajien on hyvä tietää, että tuomarille voi tässä kohdin kertoa esimerkiksi, jos olet ensimmäistä kertaa mukana. Eli, jännittää ei tarvitse. Tänä vuonna tuomareina toimivat Anders Virtanen ja Miia Kallio.

Tuomarinpuhuttelu vakaville osallistujille

Tämän jälkeen vuorossa on perinteisesti rataantutustuminen (jutun otsikkokuva). Tutustumisaika radalla on pääsääntöisesti 5 minuuttia, mutta kisaajien määrän takia sitä voidaan pidentää. Marraskisoissa se oli 8 minuuttia. Rataantutustuminen tapahtui vauhdikkaasti ja luonnollisesti ilman koiria. Tämän jälkeen kilpailu pääsi alkamaan.

Kisan aikana on hyvä käydä tankkaamassa jotain hyvää, jotta mieli pysyy hyvänä. Koko marraskisojen ajan buffet piti kilpailijoiden verensokerit tasapainossa. Myynnissä oli upeita kotona leivottuja tuotteita ja virvokkeita. Tältä kojulta jokainen lähti hymyillen, koska meidän palvelumme tällä pisteellä oli ensiluokkaista.

Buffet piti kilpailijoiden verensokerit ja hymyn herkässä

Ensimmäistä kertaa kisaavat tarvitsevat koirastaan mittaustuloksen. Mittaustulos ohjaa koiran oikeaan kokoluokkaan. Joskus käy niin että koira siirretään uuteen luokkaan mittauksen jälkeen. Näin kävi usealle koiralle marraskisoissa. Kuvassa tuomari mittaa koiran ja kirjoittaa mittaustuloksen kunkin koiran kilpailukirjaan.

Tuomarin mittauksessa on jännitettävää

Myös nuoret ovat mukana aktiivisesti agilityharrastuksissa. Agility soveltuukin hienosti esimerkiksi
ensimmäiseksi yhteiseksi harrastusmuodoksi nuorelle ja koiralle. Tänä vuonna nuorimpana koirakkona I-HAHin marraskisoihin osallistui Teppo (Entlebuchin paimenkoira) ja 12-vuotias Hilda Riihinen. He edustivat upeasti seuraansa Tampereen seudun koirakerhoa ja vauhdikasta menoa oli kaikkien ilo seurata. I-HAH haluaa toivottaa tälle kaksikolle onnea ja menestystä myös tuleviin kisoihin ja tervetuloa uudelleen kisaamaan meille.

Teppo ja Hilda Riihinen vauhdin huumassa

Hilda Riihinen ja Teppo onnellisesti maalissa

Kisailu ei ole pelkkää radalla juoksemista ja esteiden hyppelyä, vaan aikaa jää myös paljon muuhun. Kisan temmellyksessä on aika tavata koiratuttuja ja vaihtaa kuulumiset. Mikä sen parempaa kuin järjestää tuttujen kesken pieni tapaaminen. Tämän oli hienosti oivaltanut useampi shetlanninlammaskoiran omistaja. On hienoa, kun saa viettää aikaa samanhenkisten kanssa koirajuttuja keskustellen. Myös pieni pentu tuli tutustumaan ja sosiaalistumaan tapahtumaan. On tärkeää totuttaa pentu jo varhaisessa vaiheessa tapahtumapaikan ääni- ja hajumaailmaan. Tämä jälkeen kaikki sujuukin paljon helpommin.

Koiratuttujen tapaaminen

Muutamia onnekkaita voittajia

Marraskisoissa jaetaan joka vuosi suuri määrä palkintoja. Tänä vuonna palkinnot tulivat Apteekki-tuotesarjasta ja Roburilta. 1–3. sijalle sijoittuneet saivat ison säkin laadukasta koiranruokaa tai purkkiruokaa Roburilta sekä apteekkisarjan tuotteita. Näin ollen voittajien olikin helppo hymyillä.
Seuraavassa muutamia onnekkaita voittajia marraskisoista, jotka ylsivät palkintopalleille. Medi 2 agillityradalta ykkössijan palkinnon pääsi noutamaan AgiTokoDogsin edustaja Elisa Nevalainen Pii koiransa kanssa. Onnea paljon upeasta tuloksesta ja menestystä tuleviin kisoihin.

Elisa Nevalainen Pii koiransa kanssa

Puolestaan Maksi 2 agilityradalta voittoon kipaisi itsensä Pekko ja Anna Vilpas Itä-Helsingin Agilityharrastajista. Onnea tuhannesti hienosta suorituksesta.

Anna Vilpas ja Pekko olivat tyytyväisiä suoritukseen

Medi 1 hyppyradalla kisasivat shetlanninlammaskoira Nemo Senja Ahokkaan ohjaamana. He päätyivät upeasti suorituksellaan palkintopallin korkeimmalle korokkeelle. Onnea Itä-Helsingin agilityharrastajien oman kerhon puolesta koirakolle!

Nemo koira tyytyväisenä palkintojen keskellä
 

Sunnuntaina voittajistoa edusti agilityratojen monitaiturit. Kaikilla koirakolla oli paljon startteja alla ja se näkyi ammattimaisena ohjaustoimintana. Näiden koirakoiden hiottua yhteispeliä oli ilo yleisön seurata. Kääpiövillakoira Kerttu ja ohjaaja Pirjo Haglund Itä-Helsingin agilityharrastajista sijoittuivat pikkuminien 3 luokassa toiseksi aamun ensimmäisellä A-radalla. Onnea hienosta suorituksesta!

Pirjo Haglund ja Kerttu tyytyväisinä suorituksestaan
 
Medi 3 luokan toiseksi B-radalla sijoittuivat Sarka koira ja Tiia Kokko kilpailunumerolla 71. He edustivat upeasti seuraansa Kouvola seudun seurakoirakerhoa. Onnea toisesta sijasta ja tervetuloa uudelleen vierailulle pääkaupunkiseudulle.

Sarka ja Tiia Kokko iloisina

Lopuksi on varmasti hyvä lopettaa tämä blogi kivaan palautteeseen osallistujalta. Keräämme palautetta jokaisesta kisasta ja pyrimme parantamaan toimintaamme. Palautteen mukaan tiloissa tänä vuonna oli ”Ihanan väljää ja erityinen kiitos sujuvasta toiminnasta. Kuulutukset kuuluivat hienosti mikä oli tärkeää, että löysimme paikanpäälle oikeaan aikaan”.

Kiitoksia kaikille osallistujille ja talkooväelle tapahtumaamme osallistumisesta. Hyvää joulun odottelua ja tervetuloa tammikuussa kisoihin I-HAHin halliin.

Heidi Harju-Luukkainen

Onnittelut myös Itä-Helsingin Agilityharrastajien vuoden 2023 seuramestareille!


PIKKUMINIT

 

1. Pirjo Haglund & käävil Kerttu

2. Jenna Olli & jackru Nipa

 

MINIT

 

1. Titta Lähdesmäki & käävil Kari

2. Titta Lähdesmäki & käävil Friik

3. Aija Lampinen-Helle & mittem Nala

 

MEDIT

 

1. Tuulikki Laalo & shelam Taiga

2. Päivikki Turula & kromfo Nixi

3. Senja Ahokas & shelam Koda

 

PIKKUMAKSIT

 

1. Johanna Mankinen & borcol Pokka

2. Wilma Puroila & pon Räyhis

3. Ida-Lotta Jakonen & schape Hugo

 

MAKSIT

 

1. Päivi Suomi & pitcol Jekku

2. Asko Salmi & belpag Nude
3. Heini Lindholm & borcol Nike


Kiitokset kaikille sponsoreille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti