tiistai 31. elokuuta 2021

Agilityn SM-kisat Turussa 27.-29.8.2021

Vuoden tauon jälkeen kokoontui agilitykansa odotettuihin SM-kisoihin.  Kisapaikkana oli tänäkin vuonna arvokisoille hienosti soveltuva ympäristö.  Nyt oltiin reilun kilometrin päässä Turun keskustasta Veritas Stadionilla Kupittaan puistossa. 

Kisatapahtuma alkoi perjantaina Agility SM etkot kisoilla, joissa oli mahdollisuus lunastaa kisapaikka  viikonlopun SM kisoihin kahdella nollatuloksella vaikka varsinaiset tulosvaatimukset eivät olisi täyttyneet aikaisemmin. I-HAHin jäsenistä SM-kisapaikkaa lähtivät tavoittelemmaan medeissä kromfo Sisu ja Heli Kuronen sekä pikkumakseissa borcol Tempo ja Mari Raulio sekä pon Räyhis ja Wilma Puroila.  Yksilökisapaikka jäi tänä vuonna näiltä pareilta saamatta, mutta joukkuekisoihin ohjaajat osallistuivat joko näiden tai jonkun muun koiran kanssa.


Kisat käytiin neljällä kentällä yhtä aikaa ja tuloksia pystyi seuraamaan kookkaalta tulostaululta.  Karsintaratojen kuulutuksissa olisi ollut mukavaa saada tietää myös kunkin radalla olevan kisaajan edustusseura.  Onneksi tilanne parani, kun finaaliratojen kuuluttajaksi tuli oman seuramme jäsen SAGIn koulutuskoordinaattori Kerttu Kaikkonen. 


Kisapaikalla oli tuttuun tapaan monia koiratarvikekauppiata myyntikojuineen. 

Lauantain yksilökisoihin oli ilmoittautunut 22 jäsentämme. 

Vuoden 2021 yksilökilpailuun sai osallistua, jos täyttyi yksi seuraavista tulosvaatimuksista: 

- Hallitseva yksilökilpailun Suomenmestari.

- Hallitseva yksilökilpailun piirinmestari nollatuloksella.

- Yhteensä viisi nollatulosta, joiden keruuaika oli 1.7.2020-31.7.2021. Viiden nollan piti sisältää tuplanolla (A+A, A+H) ja enintään kaksi nollaa sai olla hyppyradoilta. Nollatulokset piti olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.

- Perjantaina 27.8.2021 SM-kisajärjestäjän järjestämässä kilpailussa tehty tuplanolla.


Karsintaratana oli hyppyrata, josta jatkoon pääsi yksilökilpailun SM-finaaliin vähintään 10 koirakkoa tai 15% osallistujamäärästä, kuitenkin enintään 40 parasta koirakkoa / kokoluokka, joten 540:stä ilmoittauneesta koirakoska finaalissa nähtiin 87 koiraa ohjaajineen.


 IlmoittautuneetFinalistit
Pikkuminit4010
Minit12620
Medit16024
Pikkumaksit9915
Maksit11518
Yhteensä54087

 

I-HAHin koirakoista pääsi finaaliin tavoittelemaan Suomen mestaruutta mineissä sijalta 7 Johanna Kauppinen ja käävil Sylvi sekä makseissa sijalta 14 Heini Lindholm ja borcol Guess. Lopullisissa tuloksissa Heini ja Guess olivat sijalla 11 tuloksella 10. 


Sunnuntain joukkuekisoihin I-HAH oli lähettänyt joukkueet mineihin, medeihin, pikkumakseihin ja makseihin.  Näiden lisäksi jäseniämme osallistui myös rotuyhdistysten joukkueisiin. 


Joukkuekilpailujen SM-finaaliin pääsi karsintaradan perusteella vähintään 5 joukkuetta tai 20% joukkueista, mutta kuitenkin enintään 10 parasta kunkin kokoluokan joukkueista . 


Minijoukkueita oli kisaan ilmoittautunut kaikkiaan 41 ja finaalipaikan sai 9 joukkuetta.  I-HAHin joukkue sai jännittää finaaliin pääsyä viimeisen joukkueen suoritukseen asti, jolloin selvisi, että finaalipaikka oli saavutettu.  Finaalissa joukkueen sijoitus oli 7:s.  


Minijoukkue: Titta ja Kari, Johanna ja Sylvi, Heini ja Aika sekä Marjaana ja Minco

Medijoukkueita osallistui kisaan eniten, yhteensä 46.  Finaalipaikan sai 9 joukkuetta.  Tuloslaskennassa oli häiriöitä ja joukkue seurasi tilanteen kehittymistä jännittyneenä, kunnes selvisi, että finaalipaikka oli saavutettu sijoituksella 7:s.  Lopullinen sijoitus oli 8:s. 

Medijoukkue: Anna ja Odile, Emilia ja Papu, Heli ja Nopsa sekä Päivikki ja Nixi

Pikkumaksijoukkueita oli ilmoittautunut kisaan 31 ja finaaliin pääsi 7 joukkuetta.  I-HAHin joukkueen sijoitus oli karsintaradalla 16:s, joten finaalipaikkaa ei tällä kerralla saatu. 

Pikkumaksijoukkue: Mika ja Ruuti, Mari ja Tempo, Jonna ja Leksa sekä Wilma ja Räyhis

Maksijoukkueita oli myös 31 ja jatkoon pääsi 7 joukkuetta.  I-HAHin maksijoukkueen sijoitus oli karsintaradalla 7:s., joten jatkopaikka saatiin ja finaaliradalla sijoitus parani.  Lopullinen sijoitus oli 4:s. 

Maksijoukkue: Sanna ja Punkstar, Alexandra ja Ralf, Heini ja Guess sekä Päivi ja Jekku

Vuoden 2021 SM tulokset löytyvät Agilitytulospalvelusta ja SAGIn sivuilta.  

Kiitokset I-HAHin kisaajille, joiden suorituksia saatiin jännittää niin kisapaikalla kuin SAGIn livestreamin äärellä muuallakin. YLE Areenasta löytyy puolen tunnin kooste lauantain kisapäivästä. 

EK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti