tiistai 11. kesäkuuta 2019

I-HAH ry:n agilityn kesäkisat 8. – 9.6.2019

Viikonloppuna kisattiin Kivikossa kesäkauden toiset viralliset agilitykisat. Lauantaina oli tarjolla kolme rataa kolmosluokkalaisille. Ilmoittautumisia oli saatu vähän tuntuisesti eli 208:aan starttiin.  Pikkuminejä oli vain kaksi, minejä 15-17, medejä 19-22, pikkumakseja 6-7 ja makseja 24-25.
Samaan aikaan kisattiin myös Sipoossa, Vantaalla ja Vihdissä, joten pääkaupunkiseudulla oli runsas kisatarjonta ja kaikilla jäivät osallistujamäärät pienehköiksi. Inarin yöttömän yön kisat houkuttelivat myös Etelä-Suomen kisaajia. Pienestä kisaajamäärästä johtuen toimi Petteri Kerminen tuomarina koko lauantain ennakkotiedotuksesta poiketen. Vastaavana koetoimitsijana oli Maija Mäkelä.
Tuomari Petteri Kerminen korjaamassa ajanottolaitteistoa
Ennen varsinaisen kisapäivän alkua auttoi tuomari  meitä ystävällisesti monenlaisiassa puuhissa.  Kun ajanottolaitteistoa pystytettiin, niin huomattiin, ettei sinne kulje sähkö.  Muuntajaan menevät johdot olivat taittuneet ja murtuneet rikki. Tyydyimme ajatukseen, että kilpailut kellotetaan käsikäyttöisillä sekuntikelloilla. Kisan alkuun oli vielä jonkin verran aikaa,  joten tuomari ehdotti, että hän koittaa korjata vian, jos jostain löydetään ruuvimeisseleitä ja sähköteippiä. Jotakin teippiä ja ruuvinvääntimiä löytyi ja ajanottolaitteisto heräsi henkiin.
Näyttipä tuomari vielä ratatyöntekijöille minkälainen oja kannattaa lapion kärjellä kaivaa, jotta ajanottolaitteiden johdot saadaan hyvin haudattua hiekkaan.
Laitteet saatiin asennettua ja rata rakennettua kisaajien seuratessa aidan takana.  Ratamestari Alexandra Lappalainen poistui radalta.
Pikkuminien, minien ja medien ohjaajat kutsuttiin rataantutustumiseen kisakirjeessä mainittuun aikaan.
Kyy kuljetettiin pois kentältä muovilaatikossa Kuva: Alexandra Lappalainen
Rataantutustumisen aikana ratamestari huomasi palkintokorokkeen luona kyyn joka luikerteli korokkeen alle. Tiedämme, että Kivikossa on kyitä ja agilityharrastajat ovat nähneet niitä silloin tällöin alueella, mutta ei joka kesä eikä sentään agilitykentällä. Palkintokoroke siirrettiin syrjään ja siellä noin puolimetrinen ja sentin parin paksuinen kyy kyhjötti.  Tuomari sai toiseen käteensä haravan ja toiseen muovilaatikon.  Kyy siirrettiin rauhallisesti laatikkoon, laitettiin kansi päälle ja reipas kisatyöntekijä lähti viemään sitä puolentoista kilometrin päähän sille paremmin sopivaan maastoon.
Kisat päästiin aloittamaan ja ne sujuivat joutuisasti.  Toimistoteltassa kisatyöntekijät olivat suojassa auringolta, mutta muualla eivät kaikki välttyneet auringon polttamalta iholta.
Pikkumineissä tehtiin päivän ainoa triplanolla.  Lahden seudulta tullut pari voitti kaikki radat. Kääpiöpinseri Cara ja Sari Järvinen edustavat Koiskalan Agi-Teamia ja he saivat myös sertin A-agilityradalta.
Mistyn kuva: Jaana Leppänummi
Minien  A-agilityradan voittivat Itä-Helsingin agilityharrastajien parin viikon kuluttua 12-vuotta täyttävä sheltti Misty ja Jaana Leppänummi.
Minien C-hyppyradan voittivat Border Agilityteamin borter Häjy iältään 9 vuotta ja 9 kuukautta ohjaajanaan Kirsi Viitasaari.  Voiton myötä koira sai hyppyvalion arvon ja miniluokan kisakumppanit Kirsin tarjoamat pullakahvit buffetista.  Kuvassa myös kisan 2. Katariina Väätänen I-HAH (wecoca Vilda), tuomari Petteri Kerminen ja kisan 3. Emilia Eerola BAT ja jackru Bruno.

Medien B-agilityradan voittanut pari Border Agilityteamin shelam Amanda ja Riitta Salo saivat myös sertin.  Kuvassa myös kaksi podium-nollaa juosseet Heli Kuronen I-HAH (kromfo Nopsa)  sekä Paula Ropponen I-HAH ja shelam Taisto sekä tuomari Petteri Kerminen.

Maksien C-hyppyradan voittivat sertin kera Päijät-Hämeen Agility-Urheilijoiden borcol Fly ja Riikka Sarasoja – Lilja.

Päivän kaikki tulokset löytyvät tolleri.net/tulospalvelusta ja muutamia valokuvia on Facebook-tapahtuman sivulla

Sunnuntaina 9.6. herättiin sateen ropinaan, mutta kisatyöntekijöiden kokoontuessa Kivikon kentälle klo 8:30 oli sade päättynyt.  Päivän tuomarina 1- Ja 2-luokkalaisille toimi Johanna Nyberg ja vastaavana koetoimitsijana Mari Mäkelä.

Kisaajamäärä oli pieni sunnuntainakin.  Kaikkiaan ilmoittautumisia oli 136:een starttiin.  Koko- ja tasoluokittain määrät olivat nollan ja kymmenen välillä.  2-luokan pikkuminejä ei ollut yhtään ja 1-luokan medeissä oli kahdessa startissa  10 osallistujaa.  LUVA tuloksia eli luokanvaihtoon tarvittavia 0-tuloksia tehtiin 1-luokassa neljä ja 2-luokassa kuusi. OIVA-tuloksen eli oikeuden luokanvaihtoon sai kolme koirakkoa kummassakin tasoluokassa.
Kuva odottajista: Emilia Kainulainen, julkaisulupa lasten vanhemmilta
Kisapäivä sujui leppoisasti ja kommelluksitta.  Pysäköintipaikat agilitykentän viereisellä katukoriskentällä olivat käytössä näissäkin kisoissa ja häkkitilaa oli tarjolla odottajille, kuten päivän ratamestari Emilia Kainulainen kertoi Facebook-päivityksessä.

Tuulenpuuskat tekivät kepposia kisapäivän päättyessä, kun ilmoittautumispisteen ja toimiston telttoja purettiin.  Vahvarunkoiset teltat nousivat lentoon, mutta vakavilta haitoilta onneksi säästyttiin.
Sunnuntain tulokset tolleri.net/tulospalvelussa ja valokuvia Facebook-tapahtumassa

Heinäkuun lopussa on tarjolla kuusi kisaa 3-luokkalaisille.  Tervetuloa keräämään mahdollisesti puuttuvat SM-nollat tai muuten vaan nauttimaan kisaamisesta Kivikossa.