torstai 20. kesäkuuta 2019

Agilityn maajoukkuekarsinnat 2019

Liedossa Turun kupeessa TSAUn hallilla kisattiin agilityn maajoukkuekarsinnat 15. - 16.6.2019. Kesäkuun puolen välin viikonloppu on useana vuonna ollut varattuna agilityn SM-kisoille, mutta nyt on SM-kisat siirretty elokuulle.

Maajoukkuekarsintojen 2019 osallistumisoikeus on taas kiristynyt muutamalla paikalla edellisestä vuodesta. 77 paikkaa / FCI:n säkäluokka jaettiin seuraavasti:
SM 2018 mitalistit (3 kpl)
Vuoden 2018 MM-kilpailuun osallistuneet koirakot (4-7 kpl)
Kunkin EO-karsinnan 12 parasta koirakkoa (12 kpl + 12 kpl + 12 kpl)
Halli-SM 2019 mitalistit (3 kpl)
Sijoittumalla rankingissa tarpeeksi hyvin
Edellä mainituista kilpailuista saatu osallistumisoikeus EI siirrynyt jaettavaksi eteenpäin kilpailun sisällä. Mikäli koirakolla oli osallistumisoikeus jostakin aiemmasta kilpailusta, siirtyi paikka jaettavaksi rankingin perusteella.

Perjantaina 14.6. oli ”viime hetken voittajat”-kilpailu, josta jokaisen FCI-kokoluokan kolme parasta tuloksen tehnyttä pääsi lauantain karsintakisaan. Mikäli kolmen joukossa oli koirakko, joka oli jo karsinnoissa, siirtyi paikka seuraavalle. Tähän kisaan osallistuivat I-HAHin koirakoista medit shelam Vola & Mari Mäkelä sekä pyrpap Kipinä & Claudia Ottka ja tavallisesti pikkumakseissa mutta nyt makseissa kisanneet  borcol Tempo & Mari Raulio.
Medien kisan seitsemällä ensimmäisellä oli jo paikka karsintoihin ja kahdeksanneksi 5-tuloksella sijoittuneet Vola & Mari saivat paikan maajoukkueen karsintakisaan. Perjantain kisan kaikki tulokset ovat linkin takana

Lauantaina aloitettiin maajoukkueen karsintakisat kahdella agilityradalla ja yhdellä hyppyradalla.  Edellä mainittujen osallistumiskriteerien lisäksi saattoi karsintoihin päästä mukaan myös varasijalta ja niinpä I-HAHlta nähtiin radoilla yhteensä 11 koirakkoa.
Borcol Guess & Heini Lindholm

Maajoukkuekarsinnoissa kilpaillaan viisi rataa, joista kolme on agilityratoja ja kaksi hyppyratoja. Lauantaina kolmen radan jälkeen 37 eniten pisteitä kerännyttä sekä jokaisen radan nopeimman 5 tuloksen tehnyt, jolla ei olisi muuten jatkoon pääsyä, jatkavat sunnuntain neljännelle radalle. Sunnuntain viimeiselle radalle pääsee 30 eniten pisteitä kerännyttä koirakkoa.
Säännöt ja kriteerit löytyvät kokonaisuudessaan linkin takaa

Sunnuntaina jatkoivat I-HAHlaisista kisaamista Heli ja kromfo Nopsa, jotka sijoittuivat lauantain hyppyradalla kolmanneksi keräten yksilöpisteitä 28 ja joukkuepisteitä 53 sekä Päivikki ja kromfo Nixi, jotka saivat radalta 3 yksilöpisteitä 18,70 ja joukkuepisteitä 43,70. Pistesaldo ei kummallakaan koirakolla kasvanut sunnuntaina vaikka hienoja suorituksia nähtiinkin.

Hieno maajoukkue saatiin taas valittua ja tuloksiin pääsee täältä.  10. – 11.8.2019 kisataan Pohjoismaiden mestaruuskisat Tanskan Århusissa ja 19. – 22.9.2019  jännitetään Turussa maailmanmestaruuskisojen  katsomossa.