lauantai 27. huhtikuuta 2019

Kevätkokous 2019 ja halliprojektin tilanne

Koiranpäivänä keskiviikkona 24.4.2019 kokoonnuttiin koiraharrastuksen pariin ilman koiria Ojangon koiraurheilukeskuksen kahvioon.  Teemana oli Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n sääntömääräinen kevätkokous, jonka yhteydessä juhlittiin myös I-HAH ry:n maksijoukkueen vuoden 2019 Halli SM-kisojen kultamitallia. 
Joukkueen jäsenistä olivat paikalla Sanna Ristikartano ja  Heini Lindholm 
Ennen virallisen kokouksen alkua päästiin herkuttelemaan maittavalla salaatilla sekä suussa sulavilla suolaisilla ja makeilla leivonnaisilla.  Kiitokset buffatoimikunnalle ja herkut valmistaneille jäsenille. Puheenjohtaja Sonja Pajalin veti kokouksen läpi monen vuoden rutiinilla ja tilinpäätös sekä toimintakertomus hyväksyttiin ripeästi. 


Esityslistalla oli myös vuoden 2018 agility-, toko ja rally-tokokoirien palkitseminen plakaatein.  Onnittelut palkituille! Täydelliset tulokset ovat kotisivuilla.
Vuoden 2018 Agility Maksi SM-2 borcol Guess ja Heini Lindholm (kuva Sporttirakki)
Vuoden 2018 Agility Pikkumaksi meksii Milo ja Kristiina Jokimies
Vuoden 2018 Agility Medi kromfo Nopsa ja Heli Kuronen
Vuoden 2018 Agility Mini käävil Nukka ja Johanna Kauppinen
Vuoden 2018 Agility Tulokas käävil Kari ja Agility Pikkumini chihul Iita sekä Titta Lähdesmäki 
Vuoden 2018 Tokokoira borcol Uno ja Katri Ristimäki (kuva Sporttirakki)


Vuoden 2018 Rally-tokokoira vehter Elvi ja Satu Erkiö (kuva Paula Häkkinen)


Keskustelun aiheena oli myös talkoilu ja työvuoropisteet sekä vuoden 2019 agilityn SM-kisat, joiden järjestelytiimiin I-HAH kuuluu viime vuotiseen tapaan HAU:n ja JAU:n kanssa.  Kisat järjestetään  tänäkin vuonna Myyrmäessä MUP stadionilla.  I-HAH:n erityisvastuualueita ovat ilmoittautumispisteen ja buffan hoito.  Se tarkoittaa sitä, että meiltä pitäisi näissä pisteissä aina olla joku toimintatavat tunteva vastuuhenkilö paikalla ja varsinkin buffavuoroihin tarvittaisiin lisää vastuuhenkilöitä. Talkoilua riittää myös ratahenkilöille, toimistotyöntekijöille ja monenlaiseen muuhun puuhaan kykeneville. 
Kokouksen päätti Kivikon Koiraurheilukeskus Oy:n hallituksen puheenjohtajan Vesa Sundqvistin terveiset.

Hallin rakentamiseen emme saaneet tänäkään vuonna valtionavustusta. Sitä yritettiin nyt kolmatta kertaa. Valtakunnallisesti liikuntahallien rakentamiseen jaettiin tänä vuonna kolmannes vähemmän valtionapua kuin viime vuonna, kaikkiaan vähän yli 20 miljoonaa euroa. Etelä-Suomessa avustusta sai 6 hanketta, jotka kaikki olivat meidän hanketta suurempia.

Jo viime vuonna oltiin sitä mieltä, että valtionapua haetaan vielä tänä vuonna, vaikka sen saaminen on epätodennäköistä. Samalla päätettiin selvittää mahdollisuuksia rakentaa halli Kivikkoon olemassa olevien suunnitelmien mukaisesti, mutta ilman valtionapua. 

Kaupungilta olisimme voineet saada edullista lainaa 30 % eli noin 500 000 euroa runsaan 1,5 miljonan euron hankkeesta. Pankkirahoitusta olisi tarvittu noin miljoona, mihin pankit eivät lähteneet. Muilta pääomasijoittajilta mahdollisesti saatavilla oleva rahoitus olisi käynyt niin kalliiksi, että riski hallin toiminnasta saatavien tulojen riittämisestä lainojen maksuun muodostui liian suureksi.

Käytännössä nyt näyttää siltä, että Kivikon hankkeen toteutuminen on epätodennäköistä. Tosin tilanteesta on tarkoitus käydä vielä neuvotteluja kaupungin kanssa. luonnollisesti myös I-HAHin johtokuknnan ja halliyhtiön hallituksen välillä mietitään mihin suuntaan lähdetään. Kaikki lienevät edelleen samaa mieltä, että oma halli on I-HAHille välttämätön.

Yksi mahdollisuus on rakentaa Kivikkoon halvempi halli. Jos se ei onnistu, voidaan halvempaa ratkaisua etsiä muualta, tai hankkia jostain vuokrahalli pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti