tiistai 30. huhtikuuta 2019

Tottelevaisuuskoe Kivikossa 27.4.2019

I-HAH järjesti tottelevaisuuskokeen lauantaina 27.4.2019 Kivikon kentällä. Olimme tilanneet kaunista keliä koepäiväksi, mikä sitten toteutuikin, sillä lämpöasteita oli kokeen aikana yli +15 ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Koirille tämä yllätyslämmin päivä oli toki hieman haastava, mutta siitäkin huolimatta nähtiin hienoja suorituksia koirakoilta!
Aurinko paistoi tokokehään ihan aamuvarhaisesta lähtien! Kuvaaja Kristiina Jokimies
Kokeessa tuomarina toimi Mari Väänänen, liikkurina Tiina Andersson, ja vastaavana koetoimitsijana allekirjoittanut. Tuomarille ja liikkurille sekä minun että I-HAHin puolesta suurkiitokset – koepäivä oli oikein onnistunut ja teidän kanssa oli ilo olla järjestämässä koetta! Lisäksi koepäivänä kentällä oli ahkeroimassa I-HAHin riveistä talkoolaisia, joiden osalta täytyy sanoa, että hommat sujuivat uskomattoman sujuvasti. Yhtään ei olisi uskonut, että valtaosa heistä oli ensimmäistä kertaa talkoilemassa tokokokeissa, eikä toko lajina ollut välttämättä kaikille edes niin tuttu. Taisipa jokusta talkoolaista puraista tokokärpänenkin, joten toivottavasti nähdään jotkut heistä sitten jossain vaiheessa siellä koekehänkin puolella 😊
Koepäivä alkoi erikoisvoittajaluokalla, jossa oli neljä koirakkoa. Luokkaan osallistui myös yksi seuran oma koirakko: Wilma Puroila ja Bina. Hienoa työskentelyä nähtiin kehässä, ja saatiinpa antaa yhdelle koirakolle myös TK4-mitali! EVL-luokassa sijoitukset olivat seuraavat: 1. Liina Juopperi ja labradorinnoutaja Helkyn Peter Pan (286 pistettä, EVL1, KP, TK4), 2. Henrietta Nurminen ja bordercollie Maccabee Eagle-Eyed Lad (233 pistettä, EVL2) ja 3. Wilma Puroila ja Chluba Calypso Von Der Musenburg (222 pistettä, EVL3).
Kuva EVL:n palkintojenjaosta, kuvaaja Mirka Jantunen
Voittajaluokassa oli tällä kertaa vain yksi koirakko, joka ei valitettavasti saanut tulosta, joten palkintojenjakoa ei päästy tässä luokassa pitämään.
Avoimessa luokassa oli viisi koirakkoa. Mukana oli myös yksi oman seuran koirakko, Hanna Vieltojärvi ja Tiko, joka saatiinkin lopulta palkita ykkössijoituksestaan! AVO-luokan kolme parhaiten sijoittunutta olivat siis seuraavat: 1. Hanna Vieltojärvi ja australiankelpie Didaktic’s Joyride (270,5 pistettä, AVO1), 2. Helena Hirvonen ja belgianpaimenkoira tervueren No-How Guess How (235 pistettä, AVO2) ja 3. Tiina Piironen ja portugalinvesikoira Tajmadoran Arlene (225 pistettä, AVO2).
Kuva AVO:n palkintojenjaosta, kuvaaja Minttu Mantere
Alokasluokassa oli ennätysmäärä ensikertalaisia, sillä kymmenestä koirakosta jopa puolet olivat ensimmäisessä tokokokeessaan. Yksi näistä oli I-HAHlainen koirakko, Sanna Ristikartano ja Punkstar, joka teki hyvän kokonaisuuden ensimmäisessä kokeessaan! Kaikkiaan alokasluokassa nähtiin hienoja tuloksia ja ykköstuloksiakin oli mukana viisi! Sijoittuneet olivat: 1. Leena Raittinen ja bordercollie Pikkupaimenen Break Every Rule (192 pistettä, ALO1, KP, TK1), 2. Heidi Hujanen ja bordercollie Dreamoor Blue Glacier (187 pistettä, KP) ja 3. Mari Kymäläinen ja x-rotu Kira (180 pistettä, KP).
Kuva ALO:n palkintojenjaosta, kuvaaja Mirka Jantunen
Kiitokset onnistuneesta koepäivästä niin tuomarille, liikkurille, I-HAHin puolesta järjestelyihin ja talkoiluihin osallistuneille kuin myös kokeeseen osallistuneille koirakoille ja sponsoreille. Ja onnea kaikille tuloksiinsa tyytyväisille 😊
Noora Mäkelä, VKT

                  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti