torstai 1. elokuuta 2024

I-HAHissa metsästettiin nollia 27. - 28.7.2024

I-HAHin nollanmetsästyskisoissa Hakkilan hallilla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna oli sunnuntaina tarjolla kolmosluokalle yhteensä kaksi agilityrataa (radat D ja E) sekä yksi kolmosluokan hyppyrata (rata F). Tuomareina toimivat lauantain tapaan Tommi Raita-aho ja Salme Mujunen, jotka olivat suunnitelleet kiinnostavia ratoja koirakoille suoritettaviksi. Kisoihin osallistui koirakoita ympäri Suomea ja myös Ruotsista.

Vaikka makseissa bordercollie olikin tuttuun tapaan suosituin rotu, nähtiin radoilla myös rotukirjoa. Kisoihin osallistui agiradoille hieman harvinaisempia rotuja kuten länsigöötanmaanpystykorva, walesinterrieri, staffordshirenbullterrieri, amerikankarvatonterrieri, saksanseisoja ja cirneco dell’Etna.




Sunnuntain kisapäivän aloittivat pikkuminit ja minit, joiden jälkeen oli medien vuoro. Pikkuminien, minien ja medien radat oli sunnuntaille suunnitellut niillä tuomarina toiminut Tommi Raita-aho, joka lauantaina tuomaroi pikkumaksit ja maksit. Sunnuntaille kolmelle radalle oli pikkumineihin ilmoitettu yhteensä 21 starttia, mineihin 41 ja medeihin 57. Nollia kolmelta radalta (2 agilityrataa ja yksi hyppyrata) kerättiin pikkumineissä yhteensä 6 kappaletta, mineissä 5 ja medeissä 13 kappaletta. 


Iltapäivästä radoille pääsivät pikkumaksi- ja maksikoirakot, joille radat oli loihtinut Salme Mujunen, joka lauantaina tuomaroi pikkuminit, minit ja medit. Startteja pikkumakseihin oli kolmelle radalle ilmoitettu 57 ja samoin makseihin 57 kappaletta. Nollia pikkumakseissa ja makseissa koirakot keräsivät aamupäivää enemmän. Nollia Salmen sunnuntain kolmelta radalta (2 agilityrataa ja yksi hyppyrata) kerättiin pikkumakseista yhteensä 27 ja makseista 25 kappaletta.


Sunnuntaina kisoista saatiin myös kaksi uutta Suomen agilityvaliota: japaninpystykorva Snö ohjaajanaan Rosita Dahlberg sekä japaninpystykorva Kiwi ohjaajanaan Nathalie Roos. Samoin sunnuntailta viimeiset sertinsä hyppyradoilta nappasivat Kiwi ja Nathalie sekä shetlanninlammaskoira Nasta ohjaajanaan Sarianna Pinola. Näin ollen Kiwi ja Nasta saivat Suomen hyppyvalion arvot. Edellä mainittujen lisäksi sertin agilityradalta sai pitkäkarvainen chihuahua Toivo ohjaajanaan Kati Koskinen. Lämpimät onnittelut valioituneille ja sertin saaneille!


Hallilla nähtiin myös useampia pentuja totuttelemassa tulevaisuuden harrastukseensa. Kisojen hälinä onkin oiva tilaisuus tutustuttaa pentu halliympäristöön. Toivottavasti näemme kaikki söpöläiset tulevaisuudessa myös kisaradoilla.

 

Vehka-pentu, kuva: Robin Lundell
 

Talkoissa oli mukana useampia ensikertalaisia tai kyseiseen tehtävään ensikertalaisia. Talkoolaiset suoriutuivat tehtävistään mainiosti ja sunnuntaina kisojen purkaminen saatiin illalla päätökseensä lähestulkoon aikataulussa. Kisaajilta kiitosta tuli tälläkin kertaa rauhallisesta ja tilavassa odotustilasta.

 

 


Nollia koirakot saivat siis sunnuntaina metsästettyä hyvän määrän ja menolippuja SM-kisoihin lunastetuksi. Onnea kaikille ja menestystä tuleviin SM-kisoihin ja muihin kisoihin! Lämpimästi kiitos vielä kerran kisojemme tuomareillle Tommille ja Salmelle! Iso kiitos myös kisojemme sponsorit Bozita Robur, Verman ja Apteekki-tuotesarja.


 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi Hakkilan hallille pääsee agilityssä kisaamaan Syyskisojen merkeissä 21.-22.9.2024.
Tervetuloa!


Emmi Väisänen