keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

I-HAHin Agilityn kesäkisat ja HSKP:n piirimestaruudet 2024

Kaikki lähti vähän vitsistä  ”voisinhan minä taas aktivoituna ja mahdollistaa toisille kisaamisen olemalla edes yhden viikonlopun vkt (vastaava koetoimitsija)”.  No enpä tosiaan tiennyt, mihin talkoohommaan lupauduin, kun vastaavan koetoimitsijan pesti kilahti piirimestaruuksiin. Onneksi hommaa oli jakamassa I-HAHin kisoissa paljon koetoimitsijana toiminut. Iso kiitos etenkin meidän seuran tehokkaalle agijaoksen PJ:lle Anninalle, ei semmoista ajatusta tai kysymystä mihin ei olisi keksitty hymyssä suin vastausta tai ideaa. On muuten tämänkokoisessa seurassa osaamista ja P-A-L-J-O-N se vaan monasti unohtuu arjen rutiineissa tunnistaa…

Mutta ne itse kisat olivat saaneet mittasuhteet somessa jo ennen alkamistakaan, joiden vaikutuksiin järjestävällä seuralla oli vain minimaaliset mahdollisuudet vaikuttaa.

Kisoja edeltävänä perjantai-iltana piskuinen, mutta sitäkin tehokkaampi talkooporukka kasasi ja kalusti kentän mestaruusjuhliin. Valot hallista sammuivat perjantaina vasta 23:n jälkeen ja lauantaina vastaava koetoimitsija sytytti ne jo ennen seitsemää.

A plant in a pot

Description automatically generated A group of flowers in buckets on a table

Description automatically generatedA table with flowers and a sign on the wall

Description automatically generated


Talkoolaiset keräsivät etukäteen tunnelmaa luomaan kukkia. Koetoimitsijan tunnelmat tallentuivat
myös kuvaan, kun kisaajia varten valmisteltiin valokuvauspistettä.


Liivit valmiiksi odottamaan kilpailijoita. Ennen tätä hetkeä, ennen ensimmäistäkään starttia on usean henkilön toimesta kertynyt kymmeniä jopa yli sata tuntia talkootöitä kisojen eteen.

 

 A room with a table and chairs

Description automatically generated

 

Lauantaina 8.6  aloitettiin pikkuminien ja minien piirimestruuskilpailu joukkueradoilla. Marko Kivihalme oli tehnyt aamupäivän radat ja heti aamusta päästiin juhlimaan voittajia.

IMG_0585.jpg


Pikkumienien joukkuekisassa
kultaa BATin, hopeaa ASTn ja pronssia AGRYn pikkumineille.



Minien joukkuekisassa kultainen sekä hopeinen mitali tulivat I-HAHiin , prossinen puolestaan BATille.


Perinteisten luokkien ohessa kilpailtiin Helsingin Seudun Kennelpiirin yksilöiden mestaruudet. Valitettavasti 2024 tehtyjen sääntömuutosten myötä näistä mestaruksista ei kuitenkaan tuplanollalla voittajat saaneet suoraa osallistumisoikeutta 2024 SM-kilpailuihin. Piirin säntöihin tehtiin kyllä muutoksia myös jälkeenpäin, mutta silti muutama Itä-Helsingin agilityharrastajien ehdotus muuntaa säännöt vastaamaan SAGI:n sääntöjä SM-kilpailujen osallistumisoikeuden osalta jäi vajaaksi päätöksenteossa. Toivottavasti vuosi 2025 tuo tähän tarvittavat muutokset ja myös tuplanollalla Helsingin seudun piirimestarit saisivat suoran osallistumisoikeuden agilityn SM-kilpailuissa muiden Suomessa toimivien piirien tavoin.


IMG_0623.jpg


Sääntömuutosten aiheuttamat sekaannukset eivät itse kisaamista lannistaneet ja upeita tuuletuksia sekä suorituksia saimme aamutuimaan hurrata yksilökisoissa.

Pikkuminit
1. Kati Koskinen ja Veikko
2. Eija Sillanmäki ja Bella
3. Reetta Lavonen ja Elmeri

Minit
1. Hanna Lakianperä ja Sonic
2. Kalle Jääskeläinen ja Sani
3. Jannika Mattila ja Nita

Pitkää päivää lauantaina tuomarit jakoivat osiin ja iltapäivästä alkaen Mikko Palsola tarjosi haasteita medien, pikkumaksien ja maksien mestaruuskisoihin. Myös näissä kokoluokissa ratkottiin ensiksi joukkueiden mestaruudet ja perinteisten kisojen ohella yksilöiden mesteruudet ratkottiin kahden radan yhteistuloksella. Myös talkoolaisia oli jo vaihtunut aamuvuorosta välivuoroon ja koetoimitsija vaihdettiin myös kesken päivää jakaakseen päivän tunteja.
 
Medien joukkuekisassa kultaa saivat Etelä-Suomen Sheltit, hopeaa HSKHn medien 1. joukkue ja pronssia BAT.




Medien yksilömitalistit
1. Eva Bensky ja Caitlyn
2. Jouni Venäläinen ja Frans
3. Sanna Helenius ja Fei


Pikkumaksien joukkuekisan mitalistit olivat 1. HAU, 2. BAT ja 3. I-HAH

IMG_0800.JPG

Pikkumaksen yksilömitalistit
1. Riina Kylmäniemi ja Freya
2. Jari Hokkanen ja X
3. Ia Harinen ja Beu

Maksi-joukkueiden mitalit jakoivat 1. HAU,  2. I-HAH ja 3. AST

Maksien yksilömitalistit
1. Maiju Korhonen ja Polar
2. Taneli Ikäheimo ja Lucky
3. Kia Koskinen ja Zed

 

Sunnuntaina 9.6.2024 mestaruuksien huuma jatkui 1- ja 2-luokkien kisoilla ja HSKPn lasten ja nuorten piirinmestaruuskilpailuilla.  Tuomari Mikko Palsola oli tehnyt aamun ykkösluokkien radat. Näissä nuorissa paistoi se harrastamisen riemu:  onnea aivan jokaiselle!  Upeista suorituksista jokainen palkinnoille päässyt juniori sai maksutta noutaa kanttiinista leivonnaisia ja taisipa usempi taituroida niin paljon, jotta sai tarjota myös kuljettajilleen pullat. Kiitos myös Helsingin seudun Kennelpiirin agilityjaoksen vastaavalle, joka myös osallistui palkitsemalla mestarit piirin palkinnoin!


Ykkösluokissa ratkottiin Helsingin Seudun Kennelpiirin alle 14-vuotiaiden mestaruudet


Pikkuminit
1. Lilia ja Sera
2. Lenni ja Ruu
Minit
1. Linda ja Malla
2. Neela ja Bruno
3. Neela ja Tuli
3. Emilia ja Vicky
Medit
1. Sirkka ja Kiana
2. Ada ja Onni
3. Sirkka ja Leya
Pikkumaksit
1. Camilla ja Rhea
Maksit
3. Neela ja Roihu
3. Edith ja Tilli

Myös tuomari Mikko Palsola huomioi tuomarinpalkinnolla erinomaisesta asenteesta radalla erikoismaininnalla Lennin ja Ruun

Pikkuminit
1. Lilia ja Sera
2. Lenni ja Ruu

Minit
1. Linda ja Malla
2. Neela ja Bruno
3. Neela ja Tuli
3. Emilia ja Vicky

Medit
1. Sirkka ja Kiana
2. Ada ja Onni
3. Sirkka ja Leya

Pikkumaksit
1. Camilla ja Rhea

Maksit
3. Neela ja Roihu
3. Edith ja Tilli


Kakkkosluokan ratjojen ohessa ratkottiin hiukan vanhempien junioreiden eli 15 - 18 vuotiaiden mestaruudet. Tuomarina radoilla Marko Kivihalme.

Minit
1. Matilda Kågström ja Lucy
2. Laura Rajavaara ja Flora

Medit
1. Cecilia Orenius ja Fairy

Ilmeisesti kesälomien alkamiset verottivat talkoilijoita kilpailuista poikkeuksellisesti, kuitenkin saimme kisat pyörimään ja lisäkäsiä saapui viikonlopun aikana.  Kiitos ihan jokaiselle talkoilijalle! Ilman tätä talkootyötä näitä kisoja ei saada lajissa järjestymään.


 IMG_0700.jpg


Monesti se voikin kisaajilta unohtua, kuinka paljon toiset tekevät talkootunteja, jotta mahdollistetaan heille startit. Tuomareiden panostus ratoihin ja kisapäivän kulkuun on huikea. Mitäpäs jos jokainen muistetaan puhua vähän hyvää selän takana ja irroitetaan viimeistään kesälomien jälkeen muutama tunti lajien talkoisiin, jotta saadaan lisää näitä iloisia harrastustapahtumia aikaan?

 

Peheenjäsenet itse aktiiviharrastajien lisäksi ovat yksi iso resurssi talkootöissä. Talkoista moni voikin saada kipinän uuteen lajiin.


Tämä lajiin haksahtanut tekee ihan mitä vaan, jotta saa olla lähellä tapahtumaa, kun ei kerta kisaamaan mennä:D

Sunnuntainen ukkonen ja sade ei hallissa haitannut, mutta raikasti ilmaa. Viikonloppu oli täynnä sattumiksia ja kummallisuuksia vaikka kuinka, mutta kisat kisattu ja  tästäkin talkoohommasta ensimmäistä kertaa I-HAHin riveissä koetoimitsijana selvitty.   

 

Kiitos vielä kaikille!  Seuraavaksi Kivikossa olisi kesäkuun  tokokokeet tarjolla jo heti seuraavana viikonloppuna 15.6.2024.   Rally-tokon iltakoe on Hakkilan hallissa  16.7.2024 ja  samassa paikassa on I-HAHin järjestämät Nollanmetsästys agilitykilpailut 27. - 28.7.2024 ja luvassa paljon ratoja kolmoselle: muistattehan talkoilla ja kilpailla sielläkin riemulla.

 

Tervetuloa kaikille I-HAHin kisatapahtumiin ja suuret kiitokset sponsoreille!

 I-HAHin sponsorit Robur, Apteekki-tuotesarja, Verman


Helsingin Seudun Kennelpiirin sponsori Royal Canin

VKT Hanna Vieltojärvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti