keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Rallyporukat leireilivät Hakkilassa 16.-18.6.2023


Susanna Stenberg ja Krista Heikkinen olivat suunnitelleet meille mitä mainioimman rallyleirin helteisen kesäviikonlopun ratoksi. Meitä oli yhteensä seitsemän leiriläistä, mikä olikin oikein sopiva määrä, jotta kaikki saivat myös henkilökohtaista ohjausta. Rotukirjo oli kaksi lagottoa, kaksi bortsua, kaksi sakasanpaimenkoiraa (vuorotellen), yksi australianpaimenkoira ja yksi samojedi. Varsin kattava otos rotuja siis.Aloitimme perjantai-iltana uusimisteeman ympäriltä. Rakentelimme kukin tarpeensa mukaisen käytännön uusia mönkään menneitä tehtäviä radalla. Ja pohdimme myös sitä, onko aina ollenkaan järkevää uusia tehtävä. Jos koira ei kerrassaan osaa tai pysty? Vai kannattaisiko mieluummin ottaa kymppi tekemällä joku ihan muu tehtävä ja jatkaa eteenpäin, kuin ottaa uusimisesta kolme virhepistettä per uusiminen ja ehkä lisäksi vielä tuo edellä mainittu kymppi? Lopuksi testasimme vielä jokainen erilaisia uusimiskäytäntöjä radalla ja ainakin meikäläinen sai todeta, että ei se rutiini kovin vahva ollutkaan, väkisin meinasi mukaan tunkeutua jotain suunnittelematonta käytöstä joko koiralta ja ohjaajalta tyyliin ”Eihän mun näin pitänyt tehdä!”


Hyvin nukutun yön jälkeen oli vuorossa lauantain ohjelma. Aamupäivällä perehdyimme oman koirahierojamme Kristan kanssa rallyn asettamiin vaatimuksiin koiran kehonhuollossa. Kävimme hauskan jumpparingin läpi, jossa teemoina venyttely, tasapaino, tikaskävely/juoksu, vatitreeni ja erilaiset koordinaatiotehtävät pehmeillä tyynyillä. Ei ihan helppo nakki ketterällekään koiralle. Lisäksi Krista esitteli meille, miten voimme itse kevyesti hieroa koiraa ja vähintäänkin tunnistaa jumeja selän alueella.


Lounaan jälkeen perehdyimme mielentilatreeniin sekä tekniikkaan. Susanna oli kasannut meille haastavan houkutus-landian, josta koiran piti houkutuksiin haksahtamatta juosta ensin läpi ja sen jälkeen tehdä vielä tehtäviä herkkujen, lelujen ja treenitavaroiden keskellä. Olipa kiva tapa vahvistaa houkutuksesta luopumista.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa ratatreeni kaikilla tasoilla. Arvovaltainen tuomari sihteereineen oli kentällä ja kaikki kisakuviot käytiin oikean kisan tapaan. Yleisö kannusti kentän laidalla, mikä sekin oli hyvää harjoitusta erityisesti nuorille koirille. Radat oli suunniteltu toiveita kuunnellen ja kuitenkin siten, että ne olisivat voineet olla kisaratoja. Jokaisen tasoluokan jälkeen käytiin läpi tulokset ja koirakot saivat kannustavan palautteen ja kehittämiskohteita ja vinkkejä tuleviin treeneihin.


Kaiken kaikkiaan runsas ja monipuolinen leiri, palaute paikan päällä oli kiittävää. Tällaiseen lähden kyllä seuraavallakin kerralla – kiitos Susanna ja Krista ️.

 

Terkkusin,

Pirjo

 

Kuvat: Krista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti