tiistai 11. elokuuta 2020

I-HAHin sponsoriesittely TherMidas VET

I-HAH:in agilityn heinäkisojen B-ratojen pääsponsoriksi saatiin koiraurheilun näkökulmasta mielenkiintoinen toimija, diagnostista lämpökuvantamispalvelua tarjoava TherMidas VET . Ruusukkeiden lisäksi TherMidas VET tarjosi 3 luokan B-radan voittajille sekä sertivoittajille lämpökuvauslahjakortit. Myös 9.8.2020 kisatun rallytokon seuramestarille tarjottiin lahjakortti tunnustuksena hienosta saavutuksesta.

Diagnostinen lämpökuvantaminen on nopea ja riskitön tutkimusmenetelmä, jonka avulla voidaan nopeasti ja luotettavasti paikantaa mahdolliset kehon ongelma-alueet. Siinä missä ihmiskäsi erottaa noin kahden celsiusasteen lämpötilaeroja, tutkimuksissa käytettävä korkean IR-resoluution lämpökamera kykenee havaitsemaan jopa celsiusasteen kymmenesosan muutoksia!

Terveen eläimen lämpökuva on aina symmetrinen. Lämpökuvantamisen avulla voidaan paikantaa muutoksia esimerkiksi lihaksistossa, verenkiertoelimistössä, jänteissä, nivelissä sekä hermostossa, mikä tekee menetelmästä mielenkiintoisen myös urheilukoiran huollon näkökulmasta. Vammojen aikaisen havaitsemisen, paikantamisen ja laajuuden selvittämisen lisäksi sitä voidaan käyttää apuna toipumisen ja hoidon vaikuttavuuden seurannassa.

Lämpökuvantamistutkimus on uusi täydentävä tutkimusmenetelmä, jonka hyödyntäminen vaatii erityisosaamista – lopullisen diagnoosin tekee aina eläinlääkäri. Kun esimerkiksi alkava tulehdus tai infektio päästään hoitamaan nopeasti ja jopa ennen kliinisten oireiden ilmaantumista, yleensä myös kokonaiskustannukset ja toipilasaika lyhenevät.


Menetelmän etuna on lisäksi se, että sen avulla voidaan ilmentää eläimen fysiologista tilaa kajoamattomalla, eläimen näkökulmasta mukavalla tavalla ja havainnollistaa se graafisesti helppotajuisella tavalla ihon pintalämpötilan mittaamista apuna käyttäen.

Mukavia ja informaatiorikkaita hemmotteluhetkiä lahjakortin taidoillaan jo lunastaneille! Vinkki: lahjakortteja on vielä jaossa I-HAHin tulevissa tapahtumissa ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti