tiistai 26. maaliskuuta 2019

Agilityn halli SM-kisat 2019 ja Vantaan EO-karsinnat

I-HAH maksit, halli SM-joukkue 2019 sijoitus 1.

Agilityn halli SM-kisat 2019 ja kolmannet eli viimeiset karsinnat kesän European Open kisaan käytiin Vantaalla Ojangon koiraurheilukeskuksen hallissa 23. - 24.3.2019.  Kaikki tulokset löytyvät linkin takaa.  Osallistumiskriteereistä on SAGI:n säännöissä sanottu: Yksilökilpailuun saavat osallistua rankingin mukaisesti: 120 parasta koirakkoa / FCI-säkäluokka, 20 parasta koirakkoa/pikkuminit ja 40 parasta koirakkoa/pikkumaksit. Viime hetkellä sai kisaan ilmoittautua myös suuremmilla ranking-sijoitusnumeroilla.  Kaikkiaan kisoihin oli ilmoittautunut 502 koirakkoa.
I-HAH:n jäsenistä yksilökisoihin osallistui 16 koirakkoa, joista saatiin muodostettua yhdet joukkueet mini- ja maksiluokkiin ja kaksi joukkuetta mediluokkaan.
L / Noora M. ja auspai Jippi

EO-karsintakisassa minien Heini L. ja mittel Aika voittivat A-hyppyradan nopeimmalla ratavirheettömällä tuloksella saaden 60 pistettä ja kokonaiskisassa heidän sijoituksensa oli jaettu neljäs sija. Kolme parasta lunastivat osallistumisoikeuden Hollannissa pidettäviin EO-kisoihin ja kymmenen parasta saivat osallistumisoikeuden MM-karsintoihin. Aika-mittelillä on tämän hetkisen ranking-tilaston mukaan erinomainen sijoitus varsinaisen ohjaajansa kanssa. Heini on äitinsä koiran lainaohjaaja ja pari sai nyt oman menolippunsa MM-karsintoihin. Kaksi 0-tulosta EO-karsintakisassa tekivät Johanna K. ja käävil Nukka.  Heidän lopullinen sijoituksensa oli 31.
Makseissa tulossijoituksen saivat Sanna R. ja auskel Hevi. A-hyppyradan 0-tulos toi kokonaiskisassa sijan 25.
Medikoirakot jäivät ilman sijoituksia vaikka sielläkin nähtiin upeita suorituksia.
Heini ja Aika, kuvaaja Ari Partti

Halli SM-kisan minien finaaliradalle saivat Heinin ja Aikan lisäksi osallistumisoikeuden Johanna K. ja käävil Nukka, jotka tekivät ihanneajan alittavat 0-tulokset agilityradoilla  B ja C. Finaaliradalla Johannan ja Nukkan sijoitus oli 10. tuloksella 0,34. Heini ja Aika jäivät ilman halli SM-tulosta.
Maksikoirakoiden finaaliradalle selvittivät tiensä kaksi koirakkoa: Iina B. ja borcol Sinna,  tulos 5 ja sijoitus 20. sekä Sanna R. ja auskel Hevi, joille ei fanaaliradalta tullut tulosta.
Halli SM-joukkuekisan osallistumisoikeus piti alkujaan olla vain kymmenellä parhaalla joukkueella / FCI-säkäluokka. Tulosten laskennassa oli ongelmia ja niinpä kisapaikalla kuulutettiin, että kaikki halukkaat joukkueet voivat osallistua joukkuekisaan.   I-HAH:lla tulosten mukaan osallistumisoikeus olisi ollut sekä makseilla että mineillä, mutta molemmat medi-joukkueetkin osallistuivat jännittävään, nopeatempoiseen ja yleisöystävälliseen kisaan.
Kisakentälle oli luotu kolme erilaista rataa, joista jokaisen tuomaroi eri tuomari.  Joukkueen jäsenet saivat keskenään sopia kuka suoritti minkäkin osuuden. Kun osuuden 1. suorittanut koira ylitti maaliviivan puhalsi tuomari pilliin ja 2. osuuden suorittava koira sai lähteä liikkeelle ja kun se oli maalissa puhalsi 2. radan tuomari pilliin ja radan 3. koira ja ohjaajansa lähtivät suorittamaan osuuttaan.  Loppuaika oli kaikkien kolmen koiran yhteisaika ja virhepisteitä tuli muuten tavalliseen tapaan paitsi jos koira hylkääntyi se sai 100 virhepistettä eikä muita virheitä enää laskettu yhteistulokseen.  Joukkuekisan tulokset löytyvät linkin takaa.
Pikkumineillä ja mineillä radan pituudet olivat 123 - 125 metriä. Ensimmäinen koirakko suoritti ympyröillä numeroidun agilityradan, toinen suoritti mustapohjaisilla numeroilla merkityn agilityradan ja kolmas koirakko päätti joukkueen osuuden hyppyrataan, jonka numerot olivat punaisia vaalean neliön sisällä.  I-HAH ry:n minijoukkueen sijoitus oli 6/10.

Medien, pikkumaksien ja maksien rataa muutettiin hiukan.  Siellä ensimmäinen koirakko teki 140 metriä pitkän radan vaaleiden pyöreiden numeroiden mukaisesti. Toisen koirakon rata oli merkitty mustapohjaisin neliöin ja radan pituus oli 160 metriä ja kolmannen koirakon rata oli 150 metriä pitkä ja numerot olivat vaaleita neliöitä.  Medien kisaan osallistui 18 joukkuetta ja I-HAH medit1. joukkueen sijoitus oli 7. ja I-HAH medit2. sijoitus oli 9.

I-HAH maksit tekivät maksien ainoan puhtaan suorituksen ajassa 92,56 ja voittivat halli SM-kisojen maksien joukkuemestaruuden 2019.
Onnittelut mestareille, voittajalle ja sijoittuneille!