maanantai 18. helmikuuta 2019

I-HAH talviepikset Tattarisuolla 17.2.2019

Agilityn talviepikset Tattarisuolla oli suosittu tapahtuma eteläisen Suomen hiihtoloman alkajaisiksi. Etukäteisilmoittautumisia oli tullut 122 lähtöön ja kaikkiaan päivän aikana startattiin 180 kertaa vaikka peruutuksiakin tuli muutamia.  Kisan tuomarina toimi Maija Mäkelä ja vastaavana koetoimitsijana Aino Oikari.

Haastavan malliseen halliimme oli kisatoimikunta saanut hienosti rajattua tilaa kisaajille turvalliseen lähtöön ja maaliin.  Yleisöäkin mahtui kuvaamaan ja seuraamaan kavereiden suorituksia.  

Rataantutustumisten aikataulut julkaistiin etukäteen kisojen FB-tapahtumassa ja aikataulutietoja, tuloksia sekä valokuvia päivitettiin sinne kisan edetessä. Tämä palveli hyvin meitä kisaajia päivän aikana. 

Ilmoittautumiset kisapaikalla sujuivat joutuisasti, koska niin suuri osa kisaajista oli tehnyt sen etukäteen ja paikan päällä ilmoittautuneiden tietoja ei syötetty tietokoneelle ilmoittautumispisteessä vaan nimet kirjoitettiin nopeasti käsin listoille.  Ennakkoilmoittautumisten perusteella oltiin rakennettu luokkakohtaiset aikataulut, jotka pitivät hienosti päivän aikana ja odotusta oli mahdollisimman vähän.

Buffan pöydät notkuivat herkkujen painosta.  Tarjolla oli niin makeita kuin suolaisiakin itse tehtyjä herkullisia leivonnaisia.  Kiitokset kaikille leipureille!


Kisan palkintosponsorina oli seuramme monivuotinen pääsponsori Bozita Robur. Kiitokset hyvästä yhteistyöstä! Sijoittuneet pääsevät tutustumaan Bozitan uutuuteen, ruotsalaisista raaka-aineista valmistettuun märkäruokaan. 


Voittajat saivat palkinnoksi myös pokaalit ja sijoittuneille oli hienot ruusukkeet sekä palkintopöydältä valittavaksi lelu tai muuta mukavaa koiralle tai ohjaajalle. 
Tämän kisan kiitosta saaneena uutuutena oli videotallenteet rataantutustumisista.  Hyvä oivallus oli sekin, että sama ratapohja toimi veteraaneille ja supermölleille, joiden radalla oli vain putkia ja hyppyjä.

Mölleille ja kisaaville oli oma ratapohjansa, jossa oli mukana puomi ja A-este, joita varsinkin kisaavat haluavat harjoitella ja kisauran aloittamista suunnitteleville on tärkeää testata onnistumisia vierailla kontaktiesteillä.  Rataa ei muuteltu erikseen kilpailleille, mutta heillä oli oma sarjansa ja näin eri tasoiset kisaajat pääsivät kilpailemaan oman tasoisiaan vastaan. Kilpailleetkin saivat palkata koirakkoa radalla ilman virheitä, jota hyödynnettiinkin palkkaamalla hienoista kontakteista tai heittämällä koiralle lelu heti maalissa, mitä normaalisti kisatilanteessa ei ole mahdollista tehdä.    


Video tuomarin suorittamasta  veteraanien ja supermöllien radan rataantutustumisesta julkaistiin kilpailun FB-tapahtumassa ennen kisapäivän alkua. 

Päivän aikana nähtiin onnistuneita suorituksia ja iloisia kisaajia koirineen. Alla kuvia palkituista. 

Veteraanit (yli 10 v. koira):
1. Paula Ropponen & Elvis
2. Sari Siitonen & Paavo
3. Salla Ritaluoma & Hertta

Supermölli minit ja pikkuminit:
1. Mari Sydänmaanlakka & Xenon
2. Jaana Leppänummi & MyWay
3. Emilia Hammar & Moona
4. Merja Salovaara & Milma
5. Sonja Hilvo & Bessica

Supermöllimedit:
1. Heli Kuronen & Sisu
2. Tiina Sköönilä & Patu
3. Laura Pietilä & Vela

Supermöllimaksit ja -pikkumaksit:
1. Marko Hyvärinen & Nopsa
2. Sofia Palmu & Muks
3. Johanna Myllylä & Alli
4. Sara Viljaranta & Kide
5. Ella Lindberg & Luna

Möllien ja kisaavien rataantutustuminen aloitettiin ennakkoon ilmoitetun aikataulun mukaisesti klo 13:30. 
Radan esitteli ratatyöntekijä ja tämäkin video julkaistiin kisan FB-tapahtumassa. 

Palkinnot jaettiin kisaajille heti oman luokan suoritusten jälkeen, jotta kaikki pääsivät nauttimaan aurinkoisesta talvipäivästä. 
Mölliminit:
1. Krista Ahde & Nelli
2. Minna Ahola & Carla
3. Merja Salovaara & Milma


Kisaavat minit:
1. Johanna Kauppinen & Nukka
2. Niina Murisoja & Lily
3. Johanna Kauppinen & Sylvi

Möllimedit:
1. Pihla Tiainen & Lysti
2. Emma Engman & Bentley
3. Laura Pietilä & Vela

Kisaavat medit:
1. Martti Salonen & Jyrä ja Tea Huotari & Malva (yhtä nopealla nollalla)
3. Hanna Lakianperä & Stella
Tsempparipalkinto: Anu Lohikainen & Pera

Möllimaksit ja -pikkumaksit:
1. Terhi Koivusaari & Hippu
2. Anette Puolakka & Peppi
3. Tiina Lampimäki & Voima

Kisaavat maksit ja pikkumaksit:
1. Niina Murisoja & Lucky
2. Sofia Uschanov & Cero

3. Pauliina Allonen & Lila

Onnea menestyneille! Kiitos kaikille osallistujille niin kisaajille kuin talkoolaisille, teitte epispäivästä hurjan mukavan! I-HAH kevätepikset  pidetään lauantaina 30.3.2019, tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti