keskiviikko 20. syyskuuta 2017

I-HAH:ille tokon piirinmestaruus ja joukkueelle hopeaa

Joukkueet palkittiin mitaleilla ja Royal Canin -lahjakorteilla. Keskellä joukkuekilpailun voittanut HSKH:n joukkue, vasemmalla toiseksi tullut I-HAH ja oikealla kolmanneksi sijoittunut ATD:n joukkue.
Helsingin Seudun Kennelpiirin piirinmestaruustottelevaisuuskoe järjestettiin sunnuntaina 17.9.2017 Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa. Piirimestaruuskilpailu on kaikille avoin koe, mutta piirinmestaruudesta kilpailevat piirin alueella asuvat erikoisvoittajaluokan koirakot ja joukkuemestaruudesta piirin alueen yhdistykset. Kilpailu oli kansainvälinen ja ylituomarina toimi Pirkko Bellaoui, joka arvosteli alokas- ja erikoisvoittajaluokat. Avoimen ja voittajaluokan tuomarina toimi Riitta Räsänen.
Sääennuste lupaili edeltävällä viikolla sadetta koepäivälle, mutta sunnuntaina sää oli lopulta lämmin ja aurinkoinen. Päivä alkoi kaikkien luokkien ilmoittautumisella aamulla yhtä aikaa. Joukkueita oli ilmoittautunut kaikkiaan neljä: Itä-Helsingin Agilityharrastajat, Hakunilan Seudun Koiraharrastajat, AgiToko Dogs ja Koivukylän Koiraharrastajat.
Alokasluokassa kilpaili kahdeksan koirakkoa, avoimessa luokassa kuusi, voittajassa viisi ja erikoisvoittajaluokassa kahdeksan.
I-HAH:in joukkueessa kilpaili
  • Mariel Alin ja Muusi, AVO
  • Sanna Piironen ja Minni, AVO
  • Anu Pystynen ja Weera, AVO
  • Sanna Ristikartano ja Popstar, VOI
  • Katri Ristimäki ja Uno, EVL.
I-HAH vei avoimesta luokasta hienosti sijat 1 ja 3. Luokan voitti varmalla suorituksella Mariel ja Muusi AVO1-tuloksella 286,5 pisteellä ja samalla koirakko nappasi TK2-koulutustunnuksen. Sanna ja Minni saivat myös ykköstuloksen ja sijoittuivat kolmanneksi 257 pisteellä. Anu ja Weera saivat kolmostuloksen. Näillä tuloksilla kerrytettiin hyvin joukkueen pisteitä.

Avoimen luokan palkitut ja tuomari Riitta Räsänen
Muusi

Weera
Voittajaluokassa Sanna ja Popstar sijoittuivat kolmanneksi kakkostuloksella 246 pisteellä ja Katri ja Uno sijoittuivat erikoisvoittajaluokassa kolmanneksi 257,5 pisteellä. Koirakko sai ykköstuloksella myös TK4-koulutustunnuksen. Luokan voittaneet Viron maajoukkueen koirakot eivät olleet sääntöjen mukaan mukana piirinmestaruuskilpailussa ja näin piirinmestaruuden voitti I-HAH:in joukkueesta Katri ja Uno.
Sanna ja Popstar
Kilpailu oli tiukka ja erikoisvoittajaluokan kärkikolmikon pisteitä ei julkaistu etukäteen. Jännän äärellä pysyteltiin palkintojenjakoon asti.
- Toimistolta saatiin epävirallinen tieto ennen tulosten julkaisua, että olimme saaneet ykköstuloksen. Tämä tarkoitti meille TK4-koulutustunnusta, joka on tokovalion arvo ilman näyttelytulosta. Se oli henkilökohtainen tavoitteemme näissä kisoissa. Tulosten tultua en voinut uskoa, että olimme voittaneet piirinmestaruuden! Olin viimeiseen asti pohtinut, saammeko ykköstulosta ja sen lisäksi voitimmekin!, Katri kertoo.
Katri Ristimäki ja borcol Uno, HSKP:n tokon piirimestaruus 2017. Kiertopalkinnon luovutti edellisen vuoden piirimestari Tiltu Antikainen.
Teksti: Katri Ristimäki
Kuvat: Minttu Mantere, lisää kuvia löytyy minttunen.kuvat.fi sivustolta.