perjantai 28. lokakuuta 2016

Kivikon Koiraurheilukeskus Oy


Alkuvuonna 2012 alkaneen Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n halliprojektin toivottavasti
aikaa vievin vaihe eli asemakaavan muutos on valmistumassa. Asiasta löytyy aikaisempi
kirjoitus blogistaKivikon Liikuntapuiston asemakaavan muutos on hyväksytty kaupunginhallituksessa 10.10.2016 ja  kaupunginvaltuustossa 2.11.2016. (muokattu 3.11.2016) 

Jos kaikki sujuu toiveidemme mukaan kaava ehtii tulla voimaan vielä tämän vuoden
puolella ja pääsemme hakemaan valtionapua hallin rakentamiseen ensi vuodelle.
Hallin rakentamista varten on viime keväänä perustettu halliyhtiö, Kivikon
Koiraurheilukeskus Oy.

Mm. Kauppalehden yritystiedoista löytyy seuraavaa: Yhtiön toimialana on toimia Itä-Helsingin Agilityharrastajat ry:n jäsenille tarkoitetun koiraharrastukseen soveltuvan hallin rakennuttajana, omistajana ja ylläpitäjänä. Lisäksi yhtiön toimialaan kuuluu vuokrata Helsingin kaupungilta pitkäaikaisella vuokrasopimuksella tontti Kivikon liikuntapuistosta ensisijaisesti rakennettavaa hallia ja omistajayhdistyksen jäsenten koiraharrastuskäyttöä varten. Yhtiö voi vuokrata hallia ja kenttää sekä harjoittaa itse tai omistajiensa kautta koiraharrastusta tai muuta urheilutoimintaa tai siihen liittyvää toimintaa ja kahviotoimintaa joko Kivikon liikuntapuistossa tai muualla. Yhtiö voi toimintaansa varten omistaa ja hallita osakkeita, osuuksia ja kiinteistöjä sekä käydä niillä kauppaa ja vuokrata niitä.

Halliyhtiön hallituksen avuksi on palkattu rakennuttajakonsultti, joka toimii apunamme
yhteistyössä erilaisten ammattilaisten kanssa. Arkkitehti on tehnyt alustavat piirustukset hallista kesän 2016 aikana. Maaperätutkimukset on tehty ja perustamistapalausunto on saatu, sähkö- ja LVIA-suunnitelmat on laadittu. Seuraavaksi halliyhtiö pääsee pyytämään tarjouksia hallivalmistajilta. Kaukolämmön, maalämmön ja aurinkoenergian kustannuksia on laskettu ja tutkittu yhteistyömahdollisuuksia ulkopuolisten tahojen kanssa.

Valtionapuhakemuksia käsittelevään Etelä-Suomen aluehallintovirastoon on oltu
yhteydessä ja nyt mietitään millaisilla suunnitelmilla avustuksia lähdetään hakemaan.
Avustusten saamiseksi joudutaan harkitsemaan mm. kannattaisiko halli ja siihen liittyvät
lämpimät tilat rakentaa erikseen.

Kun asemakaava on lopullisesti vahvistettu voidaan ruveta anomaan rakennuslupaa ja
avustuksia sekä neuvottelemaan hallin rahoituksesta. Toiveissa on päästä aloittamaan hallin rakennustyöt keväällä 2017 ( tai sitten vuoden kuluttua ;))
EK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti