maanantai 19. heinäkuuta 2021

Agilityn halli-SM kisat ja karsinnat Pohjoismaiden mestaruuskisaa varten

I-HAH ry sai hienoa menestystä 16. – 18.7.2021 Halli-SM kisoissa ja kolme edustajaamme lunasti paikan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin Norjaan, jos kisat voidaan järjestää.

Medit Päivikki Turula ja kromfo Nixi sijoitus 3.

Minit Heini Lindholm ja mittel Aika sijoitus 7.

Maksit Alexandra Lappaleinen ja borcol Ralf sijoitus 10.

Keväälle suunnitellut agilityn halli-SM kisat jouduttiin peruuttamaan, mutta koronatilanteen muututtua voitiin mestaruudesta kisata maajoukkuekarsinnoille varattuna viikonloppuna vaikka Tallinnaan suunniteltuja maailmanmestaruuskisoja ei järjestetä tänäkään vuonna. Pohjoismaiden mestaruuskisat saatetaan järjestää Norjassa ja näissä kisoissa kymmenen parhaan joukkoon FCI:n kokoluokissa sijoittunutta saivat osallistumismahdollisuuden Norjan kisoihin.

Perjantai 16.7.2021 alkoi Viimehetken voittaja eli Halli-SM esikilpailulla. Näistä kisoista oli mahdollisuus lunastaa paikka Halli-SM kisaan sijoittumalla neljän parhaan joukkoon vaikka ei olisi onnistunut keräämään aikaisemmin tarvittavia nollatuloksia.

Maksien G hyppyradalla Heini Lindholm ja borcol Guess sijoittuivat nollalla toiseksi, he olivat tosin lunastaneet kisapaikan jo hiukan aikaisemmin.

Medien  hyppyradalla Heli Kuronen ja kromfo Sisu sijoittuivat nollallaan kolmanneksi ja saivat tuoreina 3-luokkalaisina paikan ensimmäisiin arvokisoihinsa.

Halli-SM kisoissa I-HAHia edusti kaikkiaan 14 koirakkoa.  Kisat alkoivat perjantaina yhdellä agilityradalla ja jatkuivat lauantaina agility- ja hyppyradoilla.  Näissä jaettiin osallistujille pisteitä sijoittumisen perusteella ja tuloksella 5 saattoi myös saada pisteitä.  Kussakin kokoluokassa 30 eniten pisteitä saanutta saivat mahdollisuuden jatkaa sunnuntain agility- ja hyppyfinaaliradoilla.

Makseissä edustajamme olivat Alexandra Lappalainen ja borcol Ralf, Heini Lindholm ja borcol Guess, Sanna Ristikartano ja auskel Punkstar sekä Päivi Suomi ja pitcol Jekku.

Näistä jatkoivat sunnuntain finaaliradoilla Alexanda ja Ralf sijoitus 10. sekä Heini ja Guess sijoitus 30.  Ilmoittautumisia luokkaan oli saatu kaikkiaan 88.

Mika Yliluoma ja auskel Ruuti olivat ainoat I-HAHin edustajat pikkumakseissa ja he jatkoivat myös sunnuntain finaaliradoille ollen lopullisissa tuloksissa sijalla 12. Luokkaan oli ilmoittautunut 54 koirakkoa.

Medeissä oli eniten I-HAHin edustajia. Alli Arppe ja kesvil Fiffan, Tea Huotari ja cocspa Malva, Heli Kuronen ja kromfot Nopsa ja Sisu, Anna Pekkala ja cocspa Odile sekä Päivikki Turula ja kromfo Nixi. Sunnuntain finaaliradoilla jatkoivat Päivikki ja Nixi saavuttaen hienosti kokonaiskisassa kolmannen sijan 86:en ilmoittautuneen koirakon kisassa.

Mineissä seuraamme edustivat Johanna Kauppinen ja käävil Sylvi, Heini Lindholm ja mittel Aika sekä Titta Lähdesmäki ja käävil Kari.  Nämä kaikki saivat jatkaa sunnuntain finaaliradoilla ja lopullisissa tuloksissa Heini ja Aika olivat sijalla 7., Johanna ja Sylvi sijalla 15. ja Titta ja Kari sijalla 30. Tähän kokoluokkaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 85 koirakkoa.