torstai 23. heinäkuuta 2020

Heinäkuun kisaratatreenit Kivikossa


I-HAH järjesti Kivikossa tiistai- ja keskiviikkoiltoina 21.-22.7.2020 ison kentän kisaratatreenit, joilla seuraavan viikonlopun HSKP:n agilityn piirinmestaruuskisoihin osallistuvat saattoivat tulla testaamaan kentän pintaa.  Toki paikalle olivat tervetulleita kaikki muutkin ja kisauraa aloitteleville oli samalle ratapohjalle tehty hieman helpompi rata. Treeni-illat saivat mukavan vastaanoton ja ilmoittautumisia saatiin 110:een treenistarttiin.  

Osallistujat harjoittelivat lähtöjä, kontakteja ja erikoisesteitä. Radalla oli tuomari antamassa lähtöluvan pillillä ja tuomassa häiriötä herkille koirille.  Radalla sai viipyä korkeintaan 2 minuuttia harjoittelemassa koiralleen tärkeitä osasia tai sai radan suorittaa myös kilpailunomaisesti. Kilpailunomaisista suorituksista kirjattiin suoritusaika muistiin ja kerrottiin osallistujille ja suoritukset kuvattiin osallistujien omilla laitteilla, jos he näin halusivat.  

Radat oli suunnitellut tuomarina toiminut Mari Mäkelä ja ne julkaistiin etukäteen.  


Tapahtumaan oli ennakkoilmoittautuminen ja paikan päälläkin oli mahdollista ilmoittautua, jos aikataulu sen salli.  Säkäluokkakohtaiset rataantutustumisajat julkaistiin etukäteen ja kaikki saman kokoiset koirat tutustuivat rataan samanaikaisesti tasoluokasta riippumatta.  Itse treenit käytiin drive-in periaatteella. 

Koronakevät aiheutti monille koiraharrastusseuroille taloudellisia ongelmia, kun kilpailuja ei voinut pitää ja treenikaudet lyhenivät.  Kenttä- ja hallivuokrat tai omien hallien lainojen lyhennykset piti kuitenkin maksaa. Rahankeräysmuotona tällainen kisaratatreeni tuntui helpommalta järjestää  kuin epäviralliset kisat, sillä henkilökuntaa tarvittiin vähemmän eikä palkintojen hankinta aiheuttanut stressiä.

Parannuskohteeksi huomattiin kisajärjestäjien keskuudessa se, että ilmoittautumisen ja infon olisi voinut yhdistää buffaan.  Näin osallistujat olisivat paremmin huomanneet, että paikalla oli pieni buffetti.

Pieni takaisku koettiin keskiviikon kisaratatreeneissä, sillä kentämme ulkopuolella olevan vuokraamamme Bajamajan lukkoa ei saatu auki.  Kivikon liikuntapuiston ongelmana on wc-tilojen puute jalkapallo- ja frisbee-kenttien läheisyydessä ja niinpä nämä harrastajat haluaisivat käyttää I-HAHin vuokraamaa Bajamajaa ja kun se ei onnistu, niin numerolukkoa saatetaan käsitellä siihen tapaan, että lukko jumittuu. 

Hyvin onnistunut asia oli sää molempina iltoina.  Säätiedotteiden sadetutkat ennustivat sateita, mutta niiltä onneksi vältyttiin.  

Tervetuloa seuraaviin tapahtumiimme!


Kiitos paljon treeneistä! Oli todella hyödylliset ja kivat. Näitä vaan lisää!

‪Iso kiitos järkkääjille! En keksi mitään parannettavaa, oli ihan täydelliset järjestelyt Lisää vaan, me tullaan!
‪‪
Kiitos Kiva rata. Näitä lisää!

Todella hyvä juttu.Päästiin kisavireessä kokeilemaan kolmea eri tapaa lähtöihin Tullaan ilman muuta uudelleenkin. Nää oli ehkä hyödyllisimmät epikset ikinä.  Koira tyytyväinen ja ihan poikki

‪En itse ollut kisaamassa vaan turistina paikalla tällä kertaa, mutta pohdin, että usein nuoren tai kisauraa aloittelevan koiran kanssa kontaktien työstö on melko kesken vaikka koira muilta osin (erikoisesteet ja kepit) olisi valmis kokeilemaan kisaamista.  Todella hienosti järjestetty tapahtuma, 10+
 ‪
Oli kisakokemattomalle loistava tilaisuus testata koiran ja ohjaajan hermoja "tositilanteessa" ja videoiduista radoista oppii niiiin paljon  :)


EK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti