keskiviikko 8. toukokuuta 2019

I-HAH ry:n toukokisat 2019 ja SAGIn mittaustilaisuus

Itä-Helsingin Agilityharrastajien kesän ensimmäiset agilityn ulkokisat pidettiin 4.-5.5.2019 Kivikossa. Monille kisaajille ja heidän koirilleen nämä olivat ensimmäiset ulkona juostut radat talven jälkeen. Luonto kyllä näytti kaikki puolensa sään suhteen. 
Sää oli lauantaina haastava.  Se alkoi aurinkoisena, mutta päivän edetessä saatiin räntää, lunta ja vettä. Siinä saivat kisaajat ja ratatyöntekijät olla luonnon armoilla. Koiria meno ei näyttänyt haittaavan. Tuomarit Henri Luomala ja Mika Kangas tekivät hyvin haastavia ratoja. Oli ihana nähdä kuinka hyviä koiria oli 1-2 luokan radoilla, kuinka hyvin ne menivät kepeille ja muille esteille. Koirat eivät karkailleet radan ulkopuolelle eivätkä moikanneet ratatyöntekijöitä. 

Ratojen muoto on muuttunut yhdeksän vuoden aikana, kun viimeksii itse olen kisannut ykkösluokassa. Silloin radat olivat M-kirjaimen tai ympyrän muotoisia ja huomattavasti helpompia. 
Nyt oli todella haastavampaan suuntaan mennyt. Koiratkin osaavat huomattavasti enemmän kuin silloin yhdeksän vuotta sitten. Treenit ovat nykyään monipuolisempia ja nuorellekin koiralle opetetaan jo pennusta esim. takaa kiertäminen ym., mitä ei silloin opetettu. Keppejä ei enää opeteta kättä heiluttaen keppien välissä. Kisaajat ja koirat menivät haastavat radat todella hyvin. LUVA-, OIVA- ja PAVA-merkintöjä tuli  kisakirjoihin ja siten myös luokkanousuja. Aikataulussakin olimme etuajassa kisapäivän päättyessä. Kiitos tästä kuuluu kisaajille, ratatyöntekijöille ja tietenkin tuomareille.
Sunnuntaina sää suosi meitä vähän paremmin, oli aurinkoa ja tuulta. Menoa oli, mutta niin myös syöttejä kuten sai ollakin. Koirat ohjaajineen suorittivat todella upeita ratoja. Sertejä saatiin ja uusia Agilityvalioita tuli. Kisaajat kannustivat hyvin toisia kisaajia ja keskustelivat radan jälkeen ratasuorituksistaan. Aikataulussa olimme välillä myöhässä ja sitten taas saimme sitä kiinni. Kisat saimme loppumaan aikataulun mukaisesti. 

Nyt kun Helsingin kaupunki oli luvannut meille parkkipaikaksi kentän viereisen katukoriskentän, niin kisaajien oli huomattavasti sujuvampaa hakea koirat autosta. Kiitokset kaupungille, että jatkossakin saamme kisoissa parkkeerata koriskentälle, kunhan muistamme ajella kevyen liikenteen väylillä maksimissaan 10 km / tunti vauhdilla.
Seuramme jäsenten häkkejä oli tarjolla kisaajille lainattavaksi rataantutustumisten aikana, mutta niitä käytetiin näissä kisoissa harvakseen.
Ruusukkeista kiitämme taas Mevet Omaeläinsairaalaa, ruokapalkinnoista Roburia ja muista palkinnoista seuraavia: Best Friend, Suomen Sairaalatukku Oy, Dogs First  ja Biofarm.
Sunnuntaina oli  kentällä myös SAGIn virallinen mittaustilaisuus,  jonka toimistotoimet I-HAH hoiti mallikkaasti. Iloisia kisaajia saapui mittauspaikalta, kun saivat koiransa siihen luokkaan mihin ajattelivatkin. Jotkut joutuivat pettymään, kun uusintatarkastuskaan ei muuttanut koiran säkäluokkaa, joka oli edellisessä mittaustilaisuudessa nostettu alkuperäistä ylemmäksi. Mittaustilaisuus sujui hyvin ja nopeasti. Koirille annettiin aikaa tutustua tuomareihin ja vieraita ihmisiä arastelevia koiria käsiteltiin huomaavaisesti.  Jonoa syntyi jossain vaiheessa ainoastaan maksupisteelle. Koirat tulivat hyvin toimeen keskenään odotellun aikana.
Kiitos paljon kaikille kisoissa olleille!
Terveisin kisojen vastaava koetoimitsija Jaana Leppänummi

Linkkien takaa löytyvät FB-tapahtumassa olevat tuomariesittelyt 

Kiitokset kuviaan jakaneille valokuvaajille! Irene Erling 4.5.2019

Irene Erling 5.5.2019


Tervetuloa seuraaviin virallisiin agilitykisoihin Kesäkisoihin 8.-9.6.2019  ja sitä ennen agilityn supermölliepiksiin  ja epäviralliseen Agility Junnu-Cup osakilpailuun 18.5.2019 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti