tiistai 13. lokakuuta 2015

I-HAH:n joukkue Rally-tokon SM 2015-kisoisssa


Kuvassa Jaija & Jedi, Emmi & Tarmo, Claudia & Flamma ja Piritta & Bunda

Sunnuntaina 4.10. Ylöjärvellä Tampereen kupeessa kilpailtiin Rally-tokon Suomen mestaruudesta 2015.
Itä-Helsingin agilityharrastajat ry:tä edustamaan matkaan lähti 4 koirakon joukkue ja yksi joukkueen jäsenistä (Claudia ja Flamma) osallistui suorituksellaan samalla yksilökilpailuun.

Kuvassa Glaudia & Flamma

Joukkueeseen kuului kolme AVO-luokan koirakkoa ja yksi MES-luokan. Vaikka I-HAH:lta löytyy useampia ylempienkin luokkien koirakoita, tällä kertaa mm. kiristyneet valintakriteerit (”koirakolla tulee olla yksi hyväksytty tulos luokasta, johon se ilmoittautuu.”) vähensi kandidaattien määrää.
Kuvassa Glaudia & Flamma

ALO-luokan rata oli suotuisa kaikille I-HAH:n ALOkkaille, mutta MES-radalla kapuloita laitettiin Claudian ja Flamman rattaisiin liian monta ja pisteet jäivät harmittavasti alle hyväksytyn (<70). Joukkuekilpailuun mahtui mukaan yhteensä 38 joukkuetta, joista 24 joukkuetta sai tuloksen. Valitettavasti I-HAH ei tällä kertaa ollut niiden joukossa. Yksilöpuolen Suomen mestaruudesta kilpaili yhteensä 46 koirakkoa.

Kuvassa Jaija & Jedi


Kisat olivat järjestyksessään vasta toiset viralliset SM-kisat Rally-tokossa, mutta kaikki näytti ensikertalaisen arvokisaajan silmissä toimivan kuten pienemmissäkin kisoissa. Aikataulut eivät tainneet poiketa suunnitellusta 15 minuuttia enempää. Ja palkintojenjako luokkien välissä oli hyvä idea. Kisapaikalla Koirakoutsi Areenalla kuhisi päivän aikana arviolta parisen sataa koirakkoa. Tilat eivät olleet suuren suuret, mutta onneksi sää aamupäivän tihkuttelua lukuun ottamatta oli vielä suotuisa ulkona olemiseen. Sisällä olleista koirista ja ihmistrafiikista huolimatta desibelit pysyivät siedettävällä tasolla ja hallin ja ympäristön tunnelma mukavan rauhallisena. (Samaa ei voi sanoa omista tunnelmista hetki ennen omaa rataa ja sen aikana…. ;) ) Rotukirjo oli mielenkiintoista katseltavaa, mm. ALO-rataa suorittamassa nähtiin monentyyppistä koiraa -pikku griffonista bernhardilaiseen!


Kuvassa Bunda

Joukkueen ilmoittaminen oli määrätty tapahtuvaksi klo 7 - 8 välisenä aikana mikä tarkoitti esimerkiksi allekirjoittaneelle herätystä klo 5. Finaaliin päätyneelle koirakolle tämä olisi voinut merkitä suhteettoman pitkää päivää, mutta ALOkkaalle se oli aivan sopiva. Edes finaaleja seuraamaan asti ei ALOkkaan energiat kuitenkaan riittäneet. Liekö jännityksen seurausta, että melkein kaikki matkaan lähteneet (ihmis) eväät unohtui syödä. Eikä buffetissakaan ehtinyt herkullisesta makkaran tuoksusta huolimatta käydä edes kääntymässä. Krista Karhun kirjoittaman Rally-tokoharrastajan oppaan ehdin onneksi kuitenkin hankkia kotiin viemisiksi. :)
IHAH ry:n SM 2015 joukkue ja tulokset:


Claudia Ottka ja lk. pyreneitten paimenkoira Flamma (MES) 0 (61p.) aika 2.01.72
Emmi Heikkinen ja länsi-ylämaan terrieri Tarmo (ALO) 94p. aika 1.55.00
Marjaana Hirviniemi ja kääpiösnautseri Jedi (ALO) 84p. aika 2.16.81
Piritta Kärkkäinen ja australiankelpie Bunda (ALO) 99p. 1.54.37

Arvokisakokemuksen kartuttamisen lisäksi ALOkkaat Tarmo ja Bunda saivat myös RTK1-tunnukset eli menoliput AVO-luokkaan!
Kuvassa Emmi & Tarmo ja Piritta & Bunda

I-HAH-edustus näkyi myös tuomaririvistössä, kun tämän vuoden MES-radan (joukkuerata ja yksilökarsinnat) tuomaroi Anna Pekkala.

Kaikki kisojen tulokset löydät täältä: http://rallytokosm2015.webs.com/kisainfo-ja-tulokset

-Piritta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti