keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Rally-Tokon epäviralliset kilpailut 12.10.2024




Viime viikonloppuna järjestimme Hakkilan hallilla rally-tokon epäviralliset kilpailut. Kilpailuissa oli MES-, VOI-, sekä ALO/AVO-luokat. Koko päivän tuomarina toiminut Ulla Virtanen sai kilpailijoilta paljon hyvää palautetta rennosta mielestä ja kannustavasta tuomaroinnista. Kilpailijoita oli yhteensä 22 koirakkoa. Epiksissä pääosassa oli iloinen yhdessä tekeminen ja koirien onnistuminen, ja se näkyi koko päivän ajan.   Otsikkokuvassa  ALO/AVO-luokkien rataan tutustuminen.


Ulla Virtanen toivoi radoilta hyvää mieltä ja koiran iloista kannustusta. Monilla radoilla nähtiin hienoja suorituksia, ja useat ohjaajat palkkasivat koiransa iloisesti heti radan päätteeksi. Tuomari myös kannusti ohjaajia yllättämään koiransa kesken radan palkkaamalla hyvästä suorituksesta, jotta koiralla pysyi koko pitkän radan ajan hyvä ja iloinen fiilis.


Kilpailu alkoi MES-, ja VOI-radoilla.





Mestariluokassa 1. sijan sai Niina Korhonen ja barbet Kiira ja 2. sijalle tuli Mariia Kornevits ja australianpaimenkoira Nomi. Onneksi olkoon!





Voittajaluokassa 1. sijalle tuli Sari Siitonen ja mudi Keijo, 2. sijalle Kaisa Pulliainen ja bordercollie Risto, ja 3.sijalle Carina Weckström ja barbet Hector. Tuomarinpalkinto meni Meri Sillforsille ja australianpaimenkoira Havulle. Onneksi olkoon! 



 


ALO/AVO-luokassa 1. sijalle tuli Virpi Muilu ja mittelspitz Vilja, 2. sijalle Anna-Maija Sorvoja ja pitkäkarvainen collie Ruska, 3. sjialle Sanna Lahtinen ja bordercollie Cooper, ja tuomarinpalkinnon sai Veera Kaunisvaara ja dalmatiankoira Taika. Onneksi olkoon!



Bordercollie Lissu odottamassa suoritusvuoroaan
 



Aino Huhtilainen ja dalmatiankoira Doris suorittamassa pujottelutehtävää ALO/AVO-radalla

Niina Korhonen ja barbet Kiira suorittamassa pujottelutehtävää MES-radalla



ALO/AVO-rataan tutustumisen aikana innokas rally-tokoilija, jackrusselinterrieri Topi, murtautui häkistään talkoilija-Saijan syliin.

Epäviralliset kilpailut ovat loistava tapa harjoitella kisaympäristöä hallitusti ja hyödyntäen palkkaamista myös kisaradalla. Lisäksi epiksissä sai ostaa kaksi starttia, jolloin ensimmäisen kierroksen pystyi käyttämään esimerkiksi vaikeiden kylttien tekemiseen ja niiden palkkaamiseen ja toisen kierroksen pystyi tekemään kisanomaisesti mikäli halusi.

Kaiken kaikkiaan epikset olivat onnistunut ja iloinen tapahtuma, jossa tärkeintä oli koirien ja ohjaajien yhdessä tekeminen, hyvä mieli ja mukava tunnelma. Kilpailijat tuntuivat olevan erittäin tyytyväisiä tapahtumaan, ja antoivat positiivista palautetta niin tuomarille kuin järjestäjille, kisapäivän jälkeen.

Teksti: Pinja Tuominen
Kuvat: Salla Kemppinen