maanantai 8. heinäkuuta 2024

Rally-toko epikset Hakkilassa 6.7.2024

Rallytokon ALO-ja AVO-luokkien epikset järjestettiin Hakkilassa Eino Leinon päivänä lauantaina 6.7. Aamu oli sateinen, joten olimme erittäin tyytyväisiä, että kisat järjestettiin hallin suojissa. Kilpailijoita saapui paikalle monipuolinen joukko ja tunnelma oli koko kisan ajan mukavan rento.



Olin ensimmäistä kertaa tuomarin sihteerinä ja tässä pestissä kisat näkee aitiopaikalta. Tuomarimme Saara Sievänen (Sievän koirapalvelut) oli erittäin tarkka, osaava ja positiivinen. Hän kiinnitti huomiota erityisesti kullekin koiralle sopivaan kannustavaan ja täsmälliseen ohjaamiseen, koirien aktiiviseen takapään käyttöön ja tehtävien oikeaan suorittamiseen. Oli ilo nähdä päivän aikana valtava määrä onnistuneita suorituksia hyvässä koulutusvaiheessa olevilta koirilta ja taitavilta ohjaajilta.
Erityisen sykähdyttäviä suorituksia merkittiin arvostelulomakkeeseen ❤️:llä ja useampaan lomakkeeseen sain myös laittaa kirjauksen: täydellistä!






Epävirallinen kilpailu antaa hyvän mahdollisuuden tarkastella koiran koulutustasoa ja harjoitella omalle koiralle tai itselle haastavia asioita, kuten kisajännitystä ja vieraassa hallissa työskentelyä. Useampi startti samassa luokassa mahdollistaa myös sen, että ensimmäisellä kerralla keskittyy haastavaan kohtaan ja palkkaa onnistumisista, ja toisella kerralla tekee radan kokeen omaisesti kokonaan läpi. 


Kiitos mukavasta aamupäivästä kaikille kisaajille ja lajin kiemuroita arvostelun lomassa auliisti avanneelle Saara-tuomarille. Pienestä järjestelyporukasta huolimatta saimme kisat vietyä hyvällä meiningillä mallikkaasti ja aikataulussa läpi - kiitos kaikille!


Tulokset 

 

 

AVO

1. Anu Kokkarinen ja Rena, englanninspringerspanieli 100 p. 1:53:56

2. Heini Seppä ja Ais, bordercollie 99 p. 1:24:56

3. Krista Heikkinen ja Ilo, japaninpystykorva 99 p. 1:26:69 

TP Kukka Lehto ja Tessa, mix (99 p. 2:15:47)




ALO

1. Sema Ahsen-Böre ja Aida, kääpiövillakoira 100 p. 1:21:38

2. Mira Karhatsu ja Hilma, australianlabradoodle 100 p. 1:40:78

3. Kati Nyman ja Swiiti, belgianpaimenkoira 100 p. 2:07:22

TP Tarja Savinen ja Hugus, venäjänvinttikoira (96 p. 2:00:75)

 


Saija Särmäkari