lauantai 21. maaliskuuta 2020

I-HAH ry:n Maaliskisat ja kisatreenit 7.-8.3.2020

Koronaviruskevään viimeiselle agilitykisasunnuntaille oli saatu ilmoittautumiset 1234:ään kisastarttiin eri puolilla maata ja näistä 376 Itä-Helsingin Agilityharrastajien kisoihin Agria Eläinvakuutusareenalla Ojangossa. Kisaviikonloppuna ei vielä tiedetty, että perjantaina 13.3.2020 kaikki muuttuisi, koska pandemian leviämistä haluttiin rajoittaa ja kaikenlaiset tapahtumat ja kokoontumiset kiellettiin valtiovallan toimesta. 

Toiseksi tuomariksi kisoihin oli saatu Kurt Ove Steinset Norjasta.  Hänet on nimetty myös vuoden 2020 Agilityn Pohjoismaiden mestaruuskisojen tuomariksi. Alla Kurtin esittely. 

Kotimainen tuomarimme Esa Muotka tuli Sipoosta. Hänen esittelynsä on lainattu kisojen FB-tapahtumasta. Sieltä löytyvät myös tuomareiden ratapiirrokset ja valokuvia sunnuntain palkintojenjaoista. 
"Esan agilityharrastusta on takana jo huikeat yli 26 vuotta. Ensimmäinen koira, bordercollie Tomppa, asteli talouteen vuonna 1993 ja lajiin he tutustuivat heti seuraavan vuoden alussa. Tarkka päiväkin on muistissa: 13.2. Tomppaa seurasi pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira Rontti, jonka jälkeen Esa palasi harrastamaan bordercollieilla.
Agilityä hän on tuomaroinut vuodesta 2008. Hän pyrkii tekemään vauhdikkaita ratoja, joilla ohjaajan on pakko luottaa koiraansa ja koiralla tulee olla hyvä esteosaaminen. Erityisesti hän haluaa ratasuunnittelussaan huomioida sen, että linjat ovat koiralle turvalliset ja loogiset ja sen, että sijoittumisella ja koiran osaamisella voi korvata ohjaajan fyysisiä puutteita. Silloin hänestä agility on parhaimmillaan, kun ohjaajilla on hyvä tunnelma tuloksista riippumatta ja koira nauttii, kun saa edetä radalla täysillä."

Lauantaina 7.3.2020 kisasivat 3-luokkalaiset Kurtin kahdella agilityradalla ja Esan hyppyradalla. Vastaavana koetoimitsijana toimi Annina Kukkohovi.  Ilmoittautumisia oli saatu 411 starttiin. Kaikki tulokset löytyvät Agilitytulospalvelusta
Sertejä jaettiin kaikkiaan viisi: 
pikkumini jackru Nelli & Tiina Hartikainen AST, 
pikkumaksi auspai Jojo & Kati Räsänen BAT  
maksi auskel Enzo & Tiina Pehkonen HSKK  
kaksi sertiä toivat koirille agilityvalion tittelit. I-HAH ry:n uusia agilityvalioita ovat 
mini käävil Kari & Titta Lähdesmäki 
mini käävil Sylvi & Johanna Kauppinen.
Kari
Sylvi
TV-kameratkin olivat paikalla, kun YLE kuvasi kuvituskuvaa koirien ruokintaa käsittelevään ohjelmaansa ja haastatteli osallistujia. Lähteemme kertovat, että ohjelma esitetään YLE TV1-kanavalla 6.4. klo 20.  ** Korjaus 3.4.2020 "YLE:n 'KoiranruokaMOT:n' esitysajankohta siirtyy koronavirusepidemian takia. Näillä näkymin ohjelma tulee TV1:stä ma 20.4. klo 20.

Sunnuntaina 8.3.2020 olivat vuorossa 1- ja 2-luokkien kisat niin, että Kurt aloitti aamulla 2-luokilla ja Esa jatkoi 1-luokilla. Vastaavana koetoimitsijana oli Leena Kerkelä.
Kisapäivään oli saatu ilmoittautumiset 376 starttiin.  Kurtin 2-luokkien radoilla tehtiin 11 LUVA-tulosta ja 7 koirakkoa saivat OIVAn eli oikeuden siirtyä kisaamaan 2-luokkaan. 

Esan 1-luokan radoilla saatiin viisi 0-tulosta, joista yksi oli OIVA. Hyppyradoilla nollia tekivät vain pikkuminit yhden ja minit kaksi. Kaikki päivän tulokset löytyvät Agilitytulospalvelusta

Hyppyradan jälkeen olikin hyvä jäädä kokeilemaan kaikille avoimeen kisamaiseen treenin, kuinka rata olisi pitänyt suorittaa. Kisatreeniin julkaistiin kutsu FB-tapahtumana.  Treenitilaisuutta käytti hyväkseen myös moni varta vasten paikalle tullut agilityharrastaja vaikka ei osallistunut päivän kilpailuihin. Kisanomaisia treenistartteja tehtiin 3,5 tunnin aikana noin 80. Tapahtuman jälkeen huomattiin, että treenaajille olisi voinut laittaa maksimiajan radalla viipymiseen, esimerkiksi 2 minuuttia. 
I-HAH ry:n Heidi Attolan stbter Rhino runsaine palkintoineen

Kiitokset kisaajille, tuomareille ja sponsoreille! Robur  oli lahjoittanut ruokasäkit, Omaeläinsairaala Mevet  ruusukkeet ja paperikassit, Best friend koiranleluja ja nameja sekä Kahvi Charlotta tuomareille kotiinviemisiä. 

Tervetuloa I-HAH tapahtumiin, kun se on taas turvallista!

EK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti