tiistai 3. syyskuuta 2019

I-HAH valiot esittäytyvät: agility- sekä hyppyvalio Odi


FI AVA, FI AVA-H 
Frosty Morning's Odile
rotu: cockerspaniel
syntynyt: 9.8.2012
ohjaaja ja omistaja: Anna Pekkala

Odi on ensimmäinen koirani, jonka kanssa agilityn harrastaminen on ollut ajatuksena jo pennusta lähtien. Agilityn pentutreeneillä aloitettiin vajaa vuoden iässä ja kisaaminen 2,5 vuotiaana. Nousimme melko nopeasti kolmosluokkaan ja pääsimme jo 4 kuukauden kisakokemuksella rotuyhdistyksen SM-joukkueeseen fiilistelemään isoja kisoja. Olemme kisanneet sen jälkeen melko aktiivisesti, osallistuneet SM-kisoihin, maajoukkuekarsintoihin, piirinmestiksiin ja päässeet edustamaan I-HAH:ia monissa joukkuekisoissa. Agilityvalion arvon Odi sai vuoden kolmosissa kisaamisen jälkeen. Ensimmäisen hyppysertin saimme vasta vuosi AVA:n jälkeen ja kolmen saamiseen meni pari vuotta. I-HAH:in joukkueen kanssa olemme saaneet pronssia piirinmestiksissä 2016 ja SM-kisoissa 2017. Viime vuonna pääsimme ensimmäisen kerran SM-yksilökisoissa finaaliin ja sijalle 8.

Odi on erittäin vilkas, aktiivinen ja yhteistyöhaluinen. Odi palkkautuu ruoalla, kehuilla ja monenlaisilla leikeillä. Se lukee erittäin hyvin ohjaajan liikettä, mutta sanallisiin vihjeisiin keskittyminen on vaikeaa. Haasteena on ollut Odin pehmeys ja arkuus. Se alkaa helposti sähläämään tai lukkiutuu virheellisiin toimintoihin luuppiin. Sillä on arkuutta kovia ääniä, korkeita paikkoja ja vieraita koiria kohtaan. Vaikka Odi on tosi vilkas, niin siitä löytyy onneksi myös off-nappula. Se pärjää mainiosti vähemmänkin aktiiviset päivät ja on sopeutunut hyvin lapsiperhe-elämään. Arvokisaviikonloppuina ja kisareissuissa pään nollaaminen ja palautuminen sekä uuteen suoritukseen virittäytyminen onnistuu helposti. 
Odin kanssa on kisattu myös rally-tokossa, mutta resurssit eivät ole itselläni riittäneet tavoitteelliseen tekemiseen useammassa lajissa. Rally-tokoa olen toistaiseksi käyttänyt pääasiassa malttitreeninä ja kehonhallintatemppuina. Agility on itselleni ehdoton suosikki sen intensiivisyyden ja liikunnallisuuden vuoksi. Sen tärkein tehtävä on antaa vastapainoa arki- ja perhe-elämälle. Parhaita hetkiä lajin parissa ovat olleet kaikki arvokisat, karsinnat ja kisamatkat. Fiilistelen jo useamman viikon etukäteen sitä, että saamme osallistua ja on hyvä reissu tiedossa. 
I-HAH SM 2017 medien pronssijoukue, kuva: Ida Alexandersson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti