lauantai 31. elokuuta 2019

Agilityn SM-kisat 2019 Vantaa

I-HAH ry osallistui toistamiseen agilityn SM-kisojen järjestelyihin yhdessä HAU:n ja JAU:n kanssa. Kisapaikkana oli vuoden takaa tuttu Myyrmäen jalkapallostadion, jonne saatiin hyvin mahtumaan neljä kisarataa.  Autojen paikoitustilasta oli puutetta, sillä alueella on aloitettu lähiliikuntapaikan rakennustyöt.  Suuremmilta valituksilta kuitenkin vältyttiin. Rakennustyöt pienensivät myös yhteistyökumppaneiden myyntialuetta, mutta sopu sijaa antoi.

Myyrmäkihalli oli saatu taas kisatapahtuman käyttöön.  Halliin voitiin pystyttää päiväteltat ja ilmoittautumispiste.  Kisaajien käytettävissä olivat myös pukuhuoneiden suihkut ja wc:t.

Perjantai 23.8.2019 alkoi sateisena kuten sääennusteet olivat pelotelleet.   A-kisaan oli ilmoittaunut ennakkoon 455 kisaajaa ja B-kisaan 485.  Rankkasadekuurojen kastellessa  tekonurmikenttää ja kisaajia alkoi ennen kokematon peruutusten ruuhka.  Jokunen peruutus oli saatu ennen kisapäivää, mutta kaikkiaan A-kisasta jäi pois 51 koirakkoa ja B-kisasta 182.

Luokat olivat kuitenkin tavanomaisia kisoja suurempia ja nollia saatiin kerättyä.  Minien B-hyppyradan voitti yli 70 koiran luokassa I-HAHin mittel Aika & Heini L.  Mikko Marttisen kuva kertoo päivän tunnelman.  Yli 2000 kuvaa löytyy Kuvauksellista  sivustolta ja päivän tulokset Agilitytulospalvelusta.
Mittel Aika ja Heini, kuva: Mikko Marttinen
Lauantai 25.8.2019 valkeni aurinkoisena ja Suomen mestaruuksista kisaaminen aloitettiin yksilökisoilla. Kisaajien ja kisatyöntekijöiden ravitsemisesta pitivät huolen Papa´s Smokery BBQ erityisen herkullisilla nyhtöburgereillaan ja muulla mätöllä sekä kisajärjestäjien buffetit ja jälkiruoaksi saattoi ostaa itä-helsinkiläisen Kolmen kaverin jäätelötehtaan herkkujäätelöitä.
Itä-Helsingin agilityharrastajia oli ilmoittautunut yksilökisaan kaikkiaan 31 koirakkoa, joista muutama oli valitettavasti joutunut peruuttamaan osallistumisensa koiran loukkaantumisen takia.  Finaaliradalle selvittivät tiensä vain kolme koirakkoa.