lauantai 4. heinäkuuta 2020

I-HAH ja SVK tokokoe 27.6.2020

Hakkilan hallilla pidettiin ensimmäiset viralliset kisat lauantaina 27.6., kun I-HAH ja Suomen Villakoirakerho yhdessä tuumin järjestivät hallilla tottelevaisuuskokeet, joissa ratkottiin samalla myös villakoirien rotumestaruus. Kokeisiin oli aikamoista ruuhkaa, sillä koronaviruksen aiheuttaman kilpailutauon jälkeen tuntuivat monet olevan jo innokkaita pääsemään kisakentille. Koe tulikin täyteen hetkessä varasijoja myöden. Harmillisesti kokeeseen tuli muutama viime hetken peruutus, joihin ei ehditty enää ottaa varasijoilta koirakoita, joten lopullinen kilpailijamäärä oli 22. 
Kokeiden järjestäminen Covid-19 -aikana vaati erityisjärjestelyitä, joihin lukeutuivat mm. riittäviin turvaväleihin ohjeistaminen, hallissa oleskelevien koirakkomäärien rajoittaminen, kisapaikan rauhoittaminen vain kilpailijoille kieltäen yleisön osallistumisen ja hyvästä käsihygieniasta ja kertakäyttökäsineiden käytöstä huolehtiminen. Koronarajoitusten lisäksi haasteita toi myös helteinen keli, jota helpottamaan halliin kytkettiin ilmastointi, tuotiin ulos viilennysamme ja viriteltiin varjoja. Kisapäivästä saatiin kaikkiaan sujuva ja mukava järjestäjien näkökulmasta, ja kisapaikalla kuuluneiden puheiden mukaan ilmeisesti myös kisaajat olivat samaa mieltä. 
Kokeessa tuomarina toimi Harri Laisi ja liikkurina Marketta Salo. He konkareina hoitivat luokkien pyörittämisen sujuvasti ja näin pysyttiinkin aikatauluissa koko päivän ajan.  

















Päivä alkoi erikoisvoittajaluokalla, jossa kilpaili kolme koirakkoa. Saimme nähdä hienoja, iloisia suorituksia, ja lopulta kaksi koirakoista saivat ykköstulokset! EVL-luokassa ensimmäiseksi sijoittuivat Anna Silvan ja borcol Karmiwan Qma, 288,5 p, EVL1, KP, ja toiseksi Minna Mynttinen ja borcol Tending Valor, 264,5 p, EVL1.
Voittajaluokassa kilpaili kaikkiaan kuusi koirakkoa ja näistä neljä osallistuivat villakoiramestaruuksiin. Luokan voiton veivätkin Jaana Vanninen ja kesvil Nutlee Jazz VOI1-tuloksella pistein 267. Toiselle sijalle sijoittuivat Satu Erkiö ja vehter Vehnäpellon Glitter (249,5 p, VOI2) ja kolmanneksi tulivat Arja Varis ja pampai Dalorogardens Howlit (238,5 p, VOI2). 





Viiden koirakon avoimessa luokassa saatiin jopa kolme ykköstulosta! Voiton veivät mainiolla suorituksellaan Jesse Mälkiä ja slapko Famolas Pylpyrä pistein 281, toiseksi sijoittuivat Heidi Rajala ja novnou Magicfox’s Luca Bosio pistein 262,5 ja kolmanneksi sijoittuivat Christina Reinikainen ja kesvil Filagon Easy To Fly pistein 261. Olipahan tiukkaa taistelua palkintopallisijoista! AVO-luokassa kilpailivat myös I-HAHlaiset Eija Parviainen ja auspai Austrian Dream Cheerleader tehden hienon kakkostuloksen pistein 248,5. 



ALO-luokan kahdeksan osallistujan joukossa nähtiin mukavaa rotukirjoa: Kisailemassa nähtiin partacollie, suomenlapinkoira, valkoinenpaimenkoira, bordercollieita, lapinporokoira, x-rotu ja schipperke. Suoritukset olivat hienoja ja koirakoista näkyi tekemisen riemu, mikä on kaikkein ilahduttavinta! Ensimmäiseksi sijoittuivat  hienolla 188 p ykköstuloksella Julia Peltola ja valpai Alpha Grade North Star saaden myös kunniapalkinnon. Hieno aloitus tämän koirakon tokouralle! Toiselle sijaille tulivat myöskin ensimmäisessä yhteisessä tokokokeessaan olleet Tarja Melakari ja borcol Gingerbell Xena tuloksella ALO1, 186,5 p, KP. Kolmanneksi sijoittuivat Pirkko Bellaoui ja parcol Aingeal Dalmore tuloksella ALO1, 183 p. KP saaden myös TK1-koulutustunnuksen, joten tämän kaksikon kisailut jatkuvat siis seuraavaksi AVO-luokassa! ALO-luokassa kilpaili myös I-HAHlaiset Susanna Stenberg ja schipperke Coros True Maleficent, jotka saivat ALO2-tuloksen 149 pisteellä tehden hienon suorituksen heti ensimmäisessä tokokokeessaan!







Erikseen palkittiin myös villakoirien rotumestarit ja siinä kilpailussa voiton veivät VOI-luokassa ykköstuloksen tehneet Jaana Vanninen ja kesvil Nutlee Jazz! Toiseksi tulivat Christina Reinikainen ja Filagon Easy To Fly AVO-luokan ykköstuloksella ja kolmanneksi Marja Karvinen ja Froggies Princess Victoria VOI3-tuloksella. 
Onnea kaikille sijoittuneille sekä suorituksiinsa tyytyväisille! Kiitos mukavasta kisapäivästä tuomarille, liikkurille, talkoilijoille ja kisaajille. 

-VKT Noora Mäkelä
Kaikki tulokset löytyvät Suomen Palveluskoiraliiton Virkku-järjestelmästä ja lisää Alli Arppen ottamia kuvia löytyy kokeen Facebook-tapahtumasta

Kokeen sponsorina toimi Royal Canin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti