tiistai 12. kesäkuuta 2018

Valmistautuminen agilityn SM-kisoihin 2018

I-HAH on järjestämässä vuoden 2018 agilityn SM-kisoja yhdessä HAU:n ja JAU:n kanssa. Työryhmä on kokoontunut pitkin kevättä ja sopinut erilaisista käytännön järjestelyistä. Esteitä kisapaikalle viedään jokaiselta seuralta.  Estemuutokset uusiin sääntöihin tulivat voimaan 27.11.2017 ja aiheuttivat sen, että muutama vuosi sitten tehtyihin hyppyesteidemme siivekkeisiin piti tehdä muutoksia.
Viikonloppuna 9. - 10.6. kokoontui Kivikon agilitykentälle toistakymmentä ahkeraa seuran jäsentä ja heidän perheenjäseniään estetalkoisiin. 

Vanhat hyppyesteet piti purkaa, sillä pystytolpat eivät olleet uusien sääntöjen korkuisia. Purkaminen ei sujunut aivan niin helposti kuin oli ajateltu ja epätoivo oli jo valtaamassa mieliä. Onneksi saatiin sovittua varasuunnitelma esteiden lainaamiseksi muualta ja paikallekin saapui käteviä agilityharrastajien perheenjäseniä, joten työt etenivät ja vanhat hyppyjen siivekkeet saatiin purettua.  
Uusia osia sahattiin, hiottiin ja pohjamaalattiin ja lopulta ruuvattiin paikoilleen näppärän sabluunan avulla. Siivekkeen alaosaan piti vielä lisätä rima, etteivät pikkuminit mahdu alittamaan siivekettä.  
Viiden tunnin aherruksen jälkeen olivat siivekkeet valmiina maalattuina ja vain rimojen kannakekiskojen kiinnitys jäi sunnuntaiksi.
Sunnuntaina saatiin kiskot kiinnitettyä, mutta koettiin vielä pieni takaisku.  Pikkuminien okserin etummaisen siivekkeen rima pitäisi voida asettaa 5 - 10 cm korkeuteen, mutta nykyisillä kiskoilla 5 cm korkeus ei ole mahdollista.  Kiskojen valmistajat ovat kaiketi huomioineet asian. Kunhan saadaan tilattua muutama uusi kisko voidaan tehdä siivekkeet myös kisauransa aloittavia pikkuminejä varten.  
Viikonlopun aikana maalattiin myös pituuseste nykysuositusten mukaiseksi ja lisättiin punaiseen renkaaseen hiukan valkoista, jotta se erottuu koirille paremmin vihreää tekonurmea vasten. Myös uudet muurin osaset viimeisteltiin nykysääntöjen mukaisilla harjaosilla, joiden pohja on suljettu.  

Kiitokset ahkerille talkoolaisille ja tsemppiä kisaajille, joita osallistuu yksilökisoihin ja  joukkuekisoissa I-HAH:n joukkueiden lisäksi myös muihin joukkueisiin. 

EK 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti