tiistai 28. maaliskuuta 2017

Agilityepikset Tattarisuolla


Sunnuntaina 26.3.2017 Tattarisuolla eli Tattiksella kisailtiin epävirallisesti agilityn merkeissä. Aamu alkoi räntäsateisena, mutta taittui aurinkoiseksi iltapäivää kohden. Tarjolla oli kaksi luokkaa; Supermöllit = radalla vain putkia ja hyppyjä ja Möllit = radalla ei keinua, rengasta eikä pussia. Lisäksi Mölli-luokassa radan 5. esteeksi sai valita putken tai kepit. Supermölleillä rimat olivat 10/20/30 cm ja mölleillä 25/35/55cm korkeuksissa. Tuomarit Malla Laapotti ja Anna Heinonen olivat keksineet oikein mukavat radat hallin pitkulaisen muodon asettaessa omat haasteensa.
Supermöllirata 
Supermölliradan (Laapotti) symmetria suorastaan helli silmää ja mölliradan (Heinonen) kiemurat saivat parissa kohdassa pään pyörälle jo rataantutustumisessa. 

Startteja oli päivän aikana 118, toki valtaosa koirakoista oli allekirjoittaneen tapaan lähtenyt kisaan kahden kierroksen taktiikalla. Palkintoja jaettiin viidelle parhaiten suoriutuneelle ja hienon I-HAH -pokaalin ja -ruusukkeen lisäksi esim. medimölli Sunnyn palkintopussiin pakattiin kuivamuonaa, koiran shampoo, koiran vitamiinitabletteja sekä autonikkunan aurinkosuojat. Kisojen pääsponsori oli Biofarm.
Palkintoruusukkeitta ja pokaaleja sekä Biofarm-tuotteita
Pokaaleita koristivat I-HAH-tarrat
Yleinen ilmapiiri oli hyvin järjestäytynyt, mutta silti rento ja rauhallinen. Talkootyöläisiltä homma näytti hoituvan kaikin puolin sujuvasti ja kisaajan mieltä lämmitti erityisesti se, että Heidi Hommanhaltuunottaja päivitti luokkien välissä kisojen kulkua tapahtuman fb-sivulle ja että Saana Sisäänheittäjä piti lähtijät hyvässä järjestyksessä. Erillinen lähtökarsina oli erittäin toimiva ratkaisu pienessä tilassa. 


Kisayleisöä
Buffaherkkuja piilossa kääreiden sisällä
Buffa-pöydästä oli suolaiset herkut hävinneet ensimmäisenä, mutta allekirjoittaneen tajunnan räjäytti supertupla (ehkä tripla?) suklainen kakkupala, nam!
Hiukan erilaiset puomin painot
Kirjaimellista heittäytymistäkin kisoissa nähtiin - nimittäin tilanteen niin vaatiessa Heidi ja Anna-tuomari heittäytyivät itsekin puomin painoiksi, jotta isokokoisempikin kisakaveri saisi esteen hyvillä mielin suorittaa. :) Iso kiitos Heidi ja muu talkooväki, tuomarit ja kanssakilpailijat mukavasta kevätsunnuntaista –  kisailu oli jälleen kerran kaiken sen etukäteisjännityksen arvoista! ;)

Kaikki tulokset ja kuvia palkituista on nähtävillä I-HAH ry:n nettisivuilla. (Piritta Kärkkäinen)                                   
Ilmoittautuminen oli hallin ulkopuolella
Möllikisan tuomari Anna Heinonen
Supermöllien rataantutustuminen


Supermöllien rataantutustuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti