sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mikä ihmeen koulutustoimikunta?


Koulutustoimikunta koostuu tällä hetkellä kahdeksasta työtä pelkäämättömästä naisesta, joilla on vastuullaan seuramme agilitytreenien onnistuminen. Meistä jokainen tahtoo kuulua toimikuntaan, koska se on vaan niin kivaa! Toimikunnassa pääsee vaikuttamaan oman seuran asioihin, ja oppii tuntemaan paljon uusia ihania ihmisiä.

Koulutustoimikunta ehtii vuoden aikana paljon. Me kasaamme lukujärjestyspalapelin joka vuosi kaksi kertaa, ja vastaamme agilitytreenien osalta mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Me mietimme, kuinka pitkiä talvikausi ja kesäkausi ovat, ja hyväksytämme mietteemme johtokunnalla. Me järjestämme erilaisia ulkopuolisia koulutuksia, joihin jokaisella seuralaisellamme on mahdollisuus osallistua. Me pohdimme, kuinka agilitytreenejämme voisi kehittää, ja otamme vastaan ruusut ja risut. Me hankimme seuramme kouluttajille jokaiselle kaudelle ulkopuoliset kouluttajat, joiden hellässä huomassa hakea oppia omaan koulutukseensa.  Me mietimme sopivat kouluttajat valmennusryhmillemme, ja pidämme huolta sekä kouluttaja- että valmennusryhmien toimivuudesta. Me vastaamme oman toimikuntamme asioiden tiedottamisesta sähköpostin, nettisivujen ja facebookin välityksellä.

Koulutustoimikunnan tehtävälistalla on paljon töitä, pieniä ja vähän isompia, mutta tähän mennessä ei yksikään ole jäänyt tekemättä. Meillä on toimikunnassa mieletön yhteishenki, joka siivittää meitä eteenpäin tehtävästä seuraavaan. Jokainen meistä tekee hommia vapaaehtoisesti, ja tehtävät saadaan aina sopivasti jaettua kaikkien kesken niin, ettei yhdelle kasaannu liian suurta taakkaa. Tässäkin, kuten muissakin toimikunnissa, on puheenjohtaja, joka osallistuu johtokunnan kokouksiin kuukausittain. Näin koulutustoimikunta saa vietyä päätöstä tarvitsevat asiat eteenpäin, ja samalla myös tuotua päätetyt asiat toimikunnan ja seuramme jäsenten tietoisuuteen. Myös koulutustoimikunta kokoustaa herkkujen äärellä muutaman kerran vuodessa, tai aina kun tarve vaatii. Viikoittainen yhteydenpitokanavamme on kuitenkin facebook-ryhmä, jossa muistuttelemme toisiamme tulevista tehtävistä, ja käymme syväluotaavia keskusteluja seuramme agilitytreenien tulevaisuudesta.

Suurin osa koulutustoimikunnan töistä on niin sanottuja ”helppoja nakkeja”.  Se työ, joka aiheuttaa eniten pään raapimista vuosittain, on agilityn treenilukujärjestyksien kasaaminen. Jokainen voi varmasti kuvitella, kuinka vaikeaa on saada yli 100 treenaajaa mahtumaan oikeisiin ryhmiin, oikeaan aikaan ja oikealle päivälle. Treenilukujärjestyspalapeliin kuuluu ainakin miljoona liikkuvaa osaa, jotka tulee määräaikaan mennessä saada oikeille paikoilleen, tai muuten tulee iso paha susi, joka syö meistä jokaisen. Treenilukujärjestyksen valmiiksi saattaminen vaatii paljon pohdintaa ja työtä, mutta kyllä se vain joka kerta on sen arvoista, kun huomaamme, että nyt taitaa jokainen treenaaja olla paikoillaan. Lukujärjestystä tehdessämme yritämme ottaa mahdollisimman paljon treenaajien toiveita huomioon. Ensin sijoittelemme paikoilleen kouluttajat, jonka jälkeen alamme yksi kerrallaan sijoittelemaan treenaajia oikeisiin ryhmiin. Tärkeimmäksi toiveeksi koemme aikataulurajoitteet, ja työhön ja perheeseen liittyvät toiveet. Niitä yritämme mahdollisuuksien mukaan noudattaa orjallisesti. Kaikille on varmasti kuitenkin tässä vaiheessa selvää, ettei kaikkia toiveita pystytä millään toteuttamaan. Siitä huolimatta voin paljastaa, että saamamme palautteen perusteella suurin osa seurassamme agilityä treenaavista ovat olleet hyvin tyytyväisiä treeneihin J Kehitysehdotukset ovat aina myös tervetulleita, ja lupaamme, että jokainen tullut ehdotus saa arvoisensa vastaanoton. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa seuramme asioihin, kunhan vain uskaltaa olla aktiivinen ja tuoda äänensä kuuluviin.

Jokainen valmis treenilukujärjestys ja tehtävä tuo jokaisella kerralla hymyn toimikuntamme jäsenten kasvoille. Kaikkein suurin ilo on kuitenkin nähdä se, kuinka kouluttajamme nauttivat työstään, ja kuinka treenaajamme saapuvat riemusta pomppien agilitytreeneihin oman parhaan ystävänsä kanssa viikoittain, vuodesta toiseen. Jatkakaamme siis samaan malliin nauttien jokaisesta päivästä ja treenistä koiraystäviemme kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta koskien mitä tahansa agilitytreeneihin liittyvää, ole toki yhteydessä meihin. Sähköpostihan on se tuttu ja turvallinen koulutustoimikunta@ihah.net.

Rakkaudesta lajiin,

Koulutustoimikunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti